Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kulinarika

Četrtkov namig za kosilo: Stročji fižol z drobtinicami, mandlji in pinjolami

Preprosto in slastno iz zelenjave. Priprava 5 minut; čas kuhanja: 20-25 minut. Dober tek!
Stročji fižol z drobtinicami, mandlji in pinjolami. FOTO: Krištof Koman
Stročji fižol z drobtinicami, mandlji in pinjolami. FOTO: Krištof Koman
Mojca Koman
19. 4. 2018 | 13:11
19. 4. 2018 | 13:19
1:37
Sestavine:
  • 450-500 g zamrznjenega stročjega fižola, najbolje rumenega
  • 2 pesti mandljev
  • 70 g pinjol
  • sol
  • 3 žlice drobtin
  • 2 žlici masla
Priprava:
  1. V loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo stresemo zamrznjen stročji fižol. Premešamo, počakamo, da voda spet zavre. Fižol kuhamo 10-20 minut, da se zmehča. Vodo odlijemo, vendar jo prihranimo za juho, fižol pa stresemo v solatno skledo, da se napol ohladi.
  2. Medtem mandlje grobo narežemo.
  3. V ponvi raztopimo maslo, na njem previdno popražimo krušne drobtinice, nato mandlje in pinjole. To potresemo po mlačnem stročjem fižolu, premešamo in ponudimo po blitvini juhi kot prilogo polenti in piščančjemu mesu v paradižnikovi omaki.
Naredimo vnaprej: Nak, tole ne bo šlo. Edina možnost je, da kuhano jed pogrejete v mikrovalovni pečici.
Različica: Uporabite stročji fižol različnih barv, med drobtine dodajte nasekljan česen ali čebulo.
Ali ste vedeli: Pinjole so užitna semena borovcev in veljajo za superživilo sodobne prehrane.

Priporočamo še: Divji šparglji s testeninami

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine