Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija  |   Polet

V kuhinji z vrhunskimi slovenskimi športniki

V minulih mesecih so v novi kampanji za priznano blagovno znamko Rio Mare moči združili trije vrhunski športniki.
Pečena buča s tunino in sirom izpod rok atletinje Maje Mihalinec. FOTO: Rio Mare
Pečena buča s tunino in sirom izpod rok atletinje Maje Mihalinec. FOTO: Rio Mare
30. 11. 2020 | 09:14
5:10
Najhitrejša Slovenka Maja Mihalinec, sinonim slovenskega boksa Dejan Zavec in jadralski šampion Vasilij Žbogar so z nami delili svoje izkušnje s športom, preproste, a učinkovite ideje za vadbo in odlične recepte, v katerih lahko brez kančka slabe vesti uživate tudi sami. 

Vrhunski športniki se zavedajo, da tako v športu kot na krožniku uspeh krojijo podrobnosti, zato so Maja, Vasilij in Dejan za vse športne navdušence pripravili preproste vaje za vadbo doma, razkrivajo pa tudi svoje najljubše recepte s tunino Rio Mare.

Pridružite se jim pri kulinaričnem ustvarjanju ter v družbi najboljših poskrbite za dnevni odmerek gibanja in dobrega počutja. Dodaten bonus pa je, da redna fizična aktivnost v kombinaciji s kakovostno prehrano krepi imunski sistem in tako telo kot misli razbremeni vseh napetosti. 
 

Hitrost je pomembna tudi v kuhinji

Vrhunska atletinja Maja Mihalinec nam je v pogovoru zaupala, da prisega na odličnost na vsakem koraku, ne glede na to, ali gre za vadbo ali tedenski jedilnik. Po treningu si vedno privošči okusen in hranilen obrok, ob tem pa je poudarila: »Moj popolni obrok vsebuje dovolj beljakovin v kombinaciji z ogljikovimi hidrati.« Prav beljakovine so namreč ključne za gradnjo mišic in poskrbijo za ustrezno regeneracijo po treningu.

Tokrat nam je zaupala recept za enostaven in slasten obrok, ki je kot nalašč za jesenske dni, ko je buč v izobilju. Za pečeno bučo s tunino in sirom boste potrebovali:

•    1 pločevinko tunine Rio Mare Leggero (60 g),
•    300 g buče brez semen,
•    80 g sira, npr. ementalca,
•    20 g ekstra deviškega oljčnega olja,
•    vejico rožmarina, sol in poper.

Preverite postopek priprave tukaj in uživajte v jesenskih okusih.
 

Zadetek v polno

Svoj skrivni recept za moč nam je zaupal tudi Dejan Zavec, najboljši slovenski boksar vseh časov. Mr. Simpatikus, kot ga kličejo oboževalci, tudi po končani karieri ohranja športni način življenja, saj redno trenira in vzgaja naslednjo generacijo vrhunskih boksarjev. »Vedno je treba gledati, kako bomo oviro preskočili ter jo premagali, in ne dopustiti, da bi obupali,« so Dejanove modre besede za vse nadobudne športnike.

Dejan se odlično znajde tudi v kuhinji in tokrat razkriva recept za svoj najljubši prigrizek, ki ga pripravite v le nekaj minutah. Za slasten topli sendvič s tunino boste potrebovali:

•    1 pločevinko tunine Rio Mare Natura (56 g),
•    2 rezini toasta,
•    20 g kuhane šunke,
•    30 g narezanega sira, npr. ementalca,
•    2 na soncu sušena paradižnika v olju,
•    ščep origana,
•    list solate.

FOTO: Rio Mare
FOTO: Rio Mare


S toplim sendvičem preprosto ne morete zgrešiti, kakovostne sestavine pa ga naredijo še posebej sočnega in okusnega. Postopek priprave najdete tukaj.
 

Biti osredotočen pomeni imeti cilj

Narava, mir, potrpežljivost – vse to je jadranje za nasmejanega Primorca, za vrhunske rezultate pa ne sme manjkati niti uravnotežena in kakovostna prehrana. Vasilij Žbogar že dve desetletji kraljuje slovenskemu in svetovnemu jadranju, zato se dobro zaveda, da se recept za uspeh skriva prav v malenkostih. Kot vrhunski športnik ima pet ali šest obrokov dnevno, vanje pa večkrat vključi tunino Rio Mare Leggero, saj je odličen vir hranilnih snovi. Kaj pa si najraje privošči, ko ne trenira? »Pico s tunino,« je nasmejano odgovoril.

Kot marsikateri Primorec tudi Vasilij obožuje testenine, le da si jih pripravi v različici, ki je popolna za vse športnike. Zaupal nam je recept za slastne testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami, za katere boste potrebovali:

•    2 pločevinki tunine Rio Mare Leggero (60 g),
•    150 g brokolija,
•    100 g kratkih testenin,
•    2 zrela paradižnika,
•    20 g ekstra deviškega oljčnega olja,
•    1 jedilno žlico razkoščičenih oliv,
•    strok česna in majhen feferon,
•    sol.

FOTO: Rio Mare
FOTO: Rio Mare


Postopek priprave testenin, ki kar kipijo od bogatega okusa in hranilnih snovi, preverite tukaj.
 

V formi z Rio Mare

Jadralski šampion Vasilij Žbogar, najhitrejša Slovenka Maja Mihalinec in sinonim slovenskega boksa Dejan Zavec so združili moči v novi kampanji za globalno znano blagovno znamko tunine Rio Mare. Ta spodbuja funkcionalno prehranjevanje ob športni aktivnosti z izdelki Rio Mare Leggero in Rio Mare Natura, ki so bogati z beljakovinami, vitaminom B12 in fosforjem. Popolna izbira so za vse, ki želite biti v formi in se počutiti lahkotno, ne da bi se ob tem odrekli dobremu okusu.

FOTO: Rio Mare
FOTO: Rio Mare


Za več informacij obiščite spletno stran V formi z Rio Mare.
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine