Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Znanoteh

Elon Musk zaradi nove aplikacije threads Meti zagrozil s tožbo

Muskov odvetnik je Meto, katere izvršni direktor je Zuckerberg, obtožil nezakonite zlorabe poslovnih skrivnosti Twitterja in druge intelektualne lastnine.
Nova aplikacija je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP največja tekmica twitterja, ki je v Muskovi lasti. FOTO: Stefani Reynolds/AFP
Nova aplikacija je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP največja tekmica twitterja, ki je v Muskovi lasti. FOTO: Stefani Reynolds/AFP
STA
7. 7. 2023 | 11:34
7. 7. 2023 | 11:48
1:50

Lastnik Twitterja Elon Musk je le nekaj ur po zagonu nove aplikacije threads podjetju Meta zagrozil s tožbo. Njegov odvetnik Alex Spiro je namreč Meto, katere izvršni direktor je Mark Zuckerberg, obtožil nezakonite zlorabe poslovnih skrivnosti Twitterja in druge intelektualne lastnine.

Spiro je v pismu Zuckerbergu, ki ga je objavil spletni portal Semafor, zapisal, da je Meta zaposlila več deset nekdanjih zaposlenih v podjetju Twitter, ki so še imeli dostop do strogo zaupnih informacij.

image_alt
Ameriški prepiri o svobodi govora

Aplikacija threads je začela delovati v sredo zvečer v ZDA, nato pa še v približno sto državah, med drugim v Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi in na Japonskem. Uporabnikom v EU zaradi nejasnosti glede izmenjave podatkov, povezanih z evropsko zakonodajo, še ni na voljo.

Nova aplikacija je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP največja tekmica twitterja, ki je v Muskovi lasti. Aplikacijo threads si je v prvih nekaj urah naložilo več kot 30 milijonov uporabnikov, je v četrtek sporočil Zuckerberg.

»Zdi se, da je to začetek nečesa posebnega, a pred nami je še veliko dela,« je prek omenjene aplikacije sporočil izvršni direktor Mete, pod okrilje katere sodijo tudi facebook, instagram in whatsapp.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine