Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Ameriški prepiri o svobodi govora

Twitter dobiva tekmeca, vsa družbena omrežja pa sodno razsodbo, da je vladno siljenje k obračunavanju z nasprotnimi stališči neustavno.
Omrežje threads je začelo delovati v sredo zvečer v ZDA, nato pa še v približno sto državah, tudi v Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi in na Japonskem. Uporabnikom v EU zaradi nejasnosti, povezanih z evropsko zakonodajo o izmenjavi podatkov, še ni na voljo.

Foto Dado Ruvic/Reuters
Omrežje threads je začelo delovati v sredo zvečer v ZDA, nato pa še v približno sto državah, tudi v Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi in na Japonskem. Uporabnikom v EU zaradi nejasnosti, povezanih z evropsko zakonodajo o izmenjavi podatkov, še ni na voljo. Foto Dado Ruvic/Reuters
6. 7. 2023 | 21:51
5:10

V nadaljevanju preberite:

V nekaj urah po lansiranju Metinega »ubijalca twitterja« je omrežje threads privabilo deset milijonov uporabnikov in lastnik Mark Zuckerberg je s prvim tvitom v enajstih letih, na katerem sta naslikana superjunaka, nakazal odločenost, da bo premagal tekmeca Elona Muska. Zanju ter za vse ameriške in svetovne uporabnike politično in ideološko močno razdeljenih družbenih omrežij bo pomembna sodna prepoved vplivanja ameriške vlade na njihove vsebine.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine