Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Zelenski prvič spregovoril, Moskva medtem zaustavila ukrajinski prodor

V večernem video nagovoru pet dni po začetku ofenzive je dejal, da so z njo »potisnili vojno na ozemlje agresorja«.
Ukrajinski predsednik je v zadnjih dneh le posredno namignil na napad v smeri Kurska, ko je v četrtkovem večernem nagovoru dejal, da bi morala Rusija, ki je prinesla vojno v Ukrajino, tudi sama čutiti posledice tega, kar je storila. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser/Reuters
Ukrajinski predsednik je v zadnjih dneh le posredno namignil na napad v smeri Kurska, ko je v četrtkovem večernem nagovoru dejal, da bi morala Rusija, ki je prinesla vojno v Ukrajino, tudi sama čutiti posledice tega, kar je storila. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser/Reuters
STA
11. 8. 2024 | 08:04
11. 8. 2024 | 15:29
3:51

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v soboto prvič priznal vdor ukrajinskih sil v rusko obmejno regijo Kursk. V večernem video nagovoru pet dni po začetku ofenzive je dejal, da so z njo »potisnili vojno na ozemlje agresorja«.

Zelenski je v nagovoru dejal, da mu je vrhovni poveljnik vojske Oleksandr Sirski »že večkrat poročal o napredovanju vojne na ozemlje agresorja«.

image_alt
(KOMENTAR) Vladimir Vladimirovič, varuh pravih besed

Dodal je, da Ukrajina dokazuje, da je sposobna zagotoviti pravico in pritiskati na agresorja, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Rusija je pred tem v soboto sporočila, da je z obmejnega območja regije Kursk evakuirala več deset tisoč ljudi in začela t.i. protiteroristično operacijo.

image_alt
Putin je dobil morilce, na Zahod so odšli nedolžni ljudje

Niti Zelenski niti ukrajinska vojska sicer še niso posredovali podrobnosti o trenutnem stanju napredovanja ukrajinske vojske na rusko ozemlje.

Ukrajinski predsednik je v zadnjih dneh le posredno namignil na napad v smeri Kurska, ko je v četrtkovem večernem nagovoru dejal, da bi morala Rusija, ki je prinesla vojno v Ukrajino, tudi sama čutiti posledice tega, kar je storila.

Ruska vojska trdi, da je ustavila napredovanje ukrajinskih enot

Ruska vojska je medtem danes sporočila, da je na več mestih uspela zaustaviti napredovanje ukrajinskih enot v obmejni regiji Kursk. Moskva je ob tem zagrozila z ostrim odzivom na ukrajinske napade na rusko ozemlje.

Kot je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi, je ruska vojska na več mestih zaustavila ukrajinsko napredovanje v zahodno regijo Kursk, pri čemer je prizadela enote in opremo na območjih do 30 kilometrov od rusko-ukrajinske meje.

Ruska vojska naj bi s tem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP posredno priznala, da so ukrajinske enote prodrle globlje na njeno ozemlje.

Ruska vojska je sporočila tudi, da je bilo napredovanje ukrajinskih enot v zadnjih 24 urah ustavljeno z letali, droni in topništvom ter napotitvijo rezervnih enot, razporejenih v ukrajinski regiji Harkov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine