Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Rusiji septembra največ smrti po drugi svetovni vojni

Ruske oblasti so naglo poslabšanje epidemične slike v državi pripisale večji kužnosti delta različice in povečano nenaklonjenost cepivu Sputnik V.
Ta teden so v Rusiji začeli veljati strožji ukrepi za preprečitev širjenja okužb. FOTO: Yuri Kadobnov/Afp
Ta teden so v Rusiji začeli veljati strožji ukrepi za preprečitev širjenja okužb. FOTO: Yuri Kadobnov/Afp
A. Č.
30. 10. 2021 | 12:30
30. 10. 2021 | 13:07
2:12

Po poročanju kitajskega portala SCMP je v Rusiji prejšnji mesec umrlo 44.265 ljudi. Število umrlih se je od julijskega vrha pandemije v Rusiji, ko je v enem mesecu umrlo 51.044 ljudi, zmanjševalo, v drugi polovici septembra pa so se epidemične razmere začele hitro slabšati.

image_alt
Prihajajo nove omejitve

Zapisanemu so sledili strožji ukrepi za preprečitev širjenja okužb, ki so v veljati od preteklega četrtka. Glede na podatek, da so danes potrdili največje število okužb od začetka pandemije - in sicer 40.351-, bi se lahko umrljivost še povečala, dodaja SCMP. Portal ob tem navaja tudi izjave ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je že pred petimi dnevi odredil devetdnevni plačani dopust za vse zaposlene v državi. Teden dni plačanih počitnic je začel veljati danes.

Število okuženih se je septembra v Rusiji naglo povečalo. FOTO: Evgenia Novozhenina/Reuters
Število okuženih se je septembra v Rusiji naglo povečalo. FOTO: Evgenia Novozhenina/Reuters

Vrata so že med tednom morala zapreti vse nenujne trgovine ter objekti, namenjeni športu in zabavi. Lokali lahko prodajajo le hrano za s seboj oziroma dostavo na dom. V mestu so prepovedani množični kulturni, zabavni, športni in drugi dogodki, izjema so prireditve, organizirane po odločitvi državnih oblasti ali odobrene s strani pristojnih organov. Medtem so odprta ostala gledališča in muzeji, a je njihova zasedenost omejena na 50 odstotkov kapacitet, obvezna je tudi uporaba mask in potrdilo PCT. Po 8. novembru bosta obveznost mask in pogoj PCT veljala za dogodke v Moskvi z več kot 500 udeleženci.

Ruske oblasti so naglo poslabšanje epidemične slike v državi pripisale večji kužnosti delta različice in povečano nenaklonjenost cepivu Sputnik V, je poročal Reuters. Število vseh umrlih na svetu se je sicer zvišalo na okoli pol milijona.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine