Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V ZDA našli tudi truplo pravnuka Roberta Kennedyja

Gideon McKean in Maeve Townsend McKean sta se s kanujem odpravila po žogo, ki jima je med igranjem padla v vodo.
Mati in sin sta izginila med plovbo v zalivu Chesapeake. Fotografija je simbolična. FOTO: Cooper Inveen/Reuters
Mati in sin sta izginila med plovbo v zalivu Chesapeake. Fotografija je simbolična. FOTO: Cooper Inveen/Reuters
STA, J. K.
9. 4. 2020 | 14:55
9. 4. 2020 | 15:04
3:02
Reševalci so v sredo v zalivu Chesapeake v Marylandu našli truplo pravnuka nekdanjega ameriškega pravosodnega ministra Roberta Kennedyja. Dva dneva pred tem so našli truplo njegove matere. Pogrešali so ju od prejšnjega četrtka, ko sta odšla na veslanje v zaliv, poroča ameriški časnik New York Times na svoji spletni strani.

Policija je sporočila, da so truplo osemletnega Gideona McKeana našli v vodi kakih 600 metrov daleč od kraja, kjer so v ponedeljek našli truplo njegove 40-letne matere Maeve Townsend McKean, vnukinje Roberta Kennedyja.


Kanu je odnesel močan tok


Truplo hčerke nekdanje podguvernerke Marylanda Kathleen Kennedy Townsend so našli le slabe štiri kilometre daleč od hiše njene matere, od koder je šla v četrtek popoldne s sinom s kanujem, da bi našla žogo, ki jima je med igranjem padla v vodo, a je kanu odnesel močan tok. Priče so isti dan opazile čoln z dvema osebama, ki ga veter nese na odprto morje, in poklicale reševalce, ki so v petek našli le prazen kanu. Iskanje se je nadaljevalo, truplo matere pa so nato v ponedeljek našli potapljači v globini osmih metrov.



Maeve McKean je bila pravnica na položaju izvršne direktorice Pobude za globalno zdravje pri Univerzi Georgetown, kjer se je ukvarjala s svetovnim zdravjem in človekovimi pravicami. Pred tem je bila profesorica na mestni univerzi New Yorka.

​Njena mama, ki je nečakinja nekdanjega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja, je sporočila, da je hči posvetila svoje življenje najbolj ranljivim članom družbe.


Številni Kennedyjevi umrli v nesrečah 


»Moje srce je strto, vendar bomo poskušali ob božji milosti ohraniti nekaj moči, da počastimo upanje, energijo in gorečnost, ki sta jo svetu ponujala Maeve in Gideon,« je dejala.

Po sredinem odkritju trupla vnuka pa se je zahvalila vsem vpletenim in policiji, saj so jim pri tej grozljivi izgubi pomagali do zaključka. »Vedno vam bomo hvaležni za vaše neutrudno delo,« je poudarila.

Robert Kennedy je bil brat predsednika ZDA Johna F. Kennedyja, ki je bil ubit leta 1963 v Teksasu. Robert Kennedy je bil ubit pet let kasneje v Kaliforniji, ko se je potegoval za predsedniško nominacijo demokratske stranke. Številni člani politične dinastije Kennedy pa so umrli v nesrečah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine