Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V UKC Ljubljana zaradi gripe omejitev obiskov

Svojca lahko obišče le zdrava oseba ob doslednem upoštevanju higienskih ukrepov.
Stopili bodo v veljavo poostreni higienski ukrepi. FOTO: Leon Vidic/delo
Stopili bodo v veljavo poostreni higienski ukrepi. FOTO: Leon Vidic/delo
J. K.
18. 1. 2019 | 15:54
18. 1. 2019 | 15:56
1:31
Pristojni na UKC Ljubljana so zaradi povečanega pojava respiratornih okužb uvedli omejitev obiskov. Posebni protokol je stopil v veljavo danes in bo veljal do preklica.

Na oddelkih Kirurške klinike UKC bodo obiski možni le med 14. in 15. uro, pacienta pa bo lahko obiskala ena zdrava oseba. Stopili bodo v veljavo poostreni higienski ukrepi, sorodniki in znanci pa se bodo morali zglasiti pri nadzorni medicinski sestri oddelka, ki jim bo posredovala navodila o poteku obiska.

Posebna navodila veljajo tudi za Ginekološko kliniko: v Porodnišnici Ljubljana so omejili obisk na enega zdravega partnerja na uro, na  Oddelku za intenzivno nego in terapijo nedonošenčkov pa je dovoljen obisk le zdravima staršema nedonošenčka.

Na Pediatrični kliniki bo otroku lahko le en zdrav starš, v času obiskov med 15. in 16. uro pa ena zdrava odrasla oseba za največ pol ure.

Tudi ostale klinike UKC Ljubljana se bodo morale prilagoditi novem protokolu. Svojce bo lahko obiskala ena zdrava oseba za največ pol ure med 15. in 16. uro ob poostrenih higienskih ukrepih kot sta dosledno umivanje in razkuževanje rok. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine