Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V ruskih napadih v Ukrajini ena smrtna žrtev in več kot 20 ranjenih

Po navedbah ukrajinskih medijev so ruske sile Zaporožje prvič napadle s t. i. drsnimi bombami. Tako regijo Herson kot Zaporožje ruska vojska deloma zaseda.
V ruskih napadih na Zaporožje je bilo ranjenih 16 ljudi. FOTO: Reuters
V ruskih napadih na Zaporožje je bilo ranjenih 16 ljudi. FOTO: Reuters
STA
23. 9. 2024 | 10:05
23. 9. 2024 | 10:43
2:08

V ruskih napadih na ukrajinsko regijo Herson je bil v nedeljo ubit en človek, sedem pa je bilo ranjenih, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Ponoči je bilo tarča ruskih napadov tudi mesto Zaporožje v istoimenski regiji, pri čemer je bilo ranjenih 16 ljudi. V napadih na mesto naj bi ruske sile uporabile t. i. drsne bombe.

V regiji Herson je bila v ruskem obstreljevanju in letalskih napadih v nedeljo zadeta stanovanjska zgradba, pri čemer je bila ubita 61-letna ženska, sedem ljudi pa je bilo ranjenih, je sporočil guverner regije Oleksandr Prokudin.

Šestnajst ranjenih so zahtevali ruski napadi na Zaporožje, pa je sporočil guverner istoimenske regije Ivan Fedorov.

Po navedbah ukrajinskih medijev so ruske sile Zaporožje prvič napadle s t. i. drsnimi bombami. Tako regijo Herson kot Zaporožje ruska vojska sicer deloma zaseda.

Ukrajinska zračna obramba naj bi ponoči nad ozemljem Ukrajine sestrelila tri brezpilotnike tipa šahed, še enemu dronu in dvema manevrirnima raketama pa naj bi preprečila, da bi dosegli svoje cilje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na drugi strani je ruska zračna obramba nad obmejnima regijama Kursk in Belgorod ponoči prestregla in uničila osem ukrajinskih dronov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem prispel na obisk v ZDA, kjer bo kolegu Joeju Bidnu predvidoma predstavil svoj načrt za končanje vojne, obenem pa naj bi ga pozval k odpravi omejitev pri uporabi ameriškega orožja za napade na cilje v Rusiji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine