Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V oktobru začetek preobravnavnih narokov v primeru zrušenja mostu v Genovi

59 osumljenim meddrugim očitajo prekrške proti varnosti v prometu in večkratno povzročitev smrti iz malomarnosti ter lažno pričanje.
V zrušenju mostu v Genovi 14. avgusta 2018 je umrlo 43 ljudi. FOTO: Stefano Rellandini/Reuters
V zrušenju mostu v Genovi 14. avgusta 2018 je umrlo 43 ljudi. FOTO: Stefano Rellandini/Reuters
STA
17. 7. 2021 | 14:57
17. 7. 2021 | 15:02
1:36
Skoraj tri leta po zrušenju mostu Morandi v Genovi je sodišče določilo termin za predobravnavni narok, poročajo italijanski mediji. Na sodišče bodo tako 59 osumljenih prvič povabili 15. oktobra, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sprva so v aprilu poročali še o 69 osumljenih, sedaj pa so na predobravnavni narok povabili 59 oseb. Od 15. oktobra bo sodišče opravilo po tri zaslišanja na teden do konca decembra.

V tem času bodo skušali ugotoviti, ali bodo sploh nadaljevali s sojenjem in proti komu od 59 osumljenih bodo vložili obtožnico. Meddrugim jim očitajo prekrške proti varnosti v prometu, večkratno povzročitev smrti iz malomarnosti, lažno pričanje in preprečevanje delovanja uradnih oseb, italijanske medije povzema nemška tiskovna agencija DPA.

FOTO: Stefano Rellandini/Reuters
FOTO: Stefano Rellandini/Reuters


V zrušenju mostu v Genovi 14. avgusta 2018 je umrlo 43 ljudi. Več sto ljudi, ki je živelo pod mostom, pa je ostalo brez strehe nad glavo. Vedno znova se pojavljajo v medijih očitki, da so odgovorni pri upravljavcu avtocest in nadzornemu podjetju namerno ignorirali pomanjkljivosti pri mostu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine