Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump meni, da bo Biden vztrajal v kampanji, ker »ima svoj ego«

»Mislim, da bi vsekakor lahko ostal v tekmi,« je Trump dejal za Fox News v svojem prvem intervjuju po televizijskem soočenju.
Nekdanjemu predsedniku ZDA je očitno uspelo nekoliko omiliti zanj značilno napadalno in drzno retoriko. FOTO: Eduardo Munoz/Reuters
Nekdanjemu predsedniku ZDA je očitno uspelo nekoliko omiliti zanj značilno napadalno in drzno retoriko. FOTO: Eduardo Munoz/Reuters
STA
9. 7. 2024 | 07:41
9. 7. 2024 | 10:47
2:35

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump meni, da bo njegov protikandidat in trenutni predsednik ZDA Joe Biden kljub nekaterim pomislekom v demokratski stranki ostal v tekmi za ponovno izvolitev. Kot je v ponedeljek izjavil v intervjuju za ameriško televizijo Fox News, »ima svoj ego in noče odnehati«.

»Mislim, da bi vsekakor lahko ostal v tekmi,« je Trump dejal v prvem intervjuju po televizijskem soočenju z Bidnom pred novembrskimi volitvami, ki je bilo konec junija.

Ob tem je Trump opisal, kako je sam doživel soočenje, ki ga je zaznamoval Bidnov porazni nastop. Enainosemdesetletni  predsednik je namreč pogosto govoril nepovezano in izgubljal tok misli, večkrat je deloval šibek in odsoten.

»To je bilo čudno soočenje. Njegovi odgovori so že po nekaj minutah postali nesmiselni. Včasih niti niso bili odgovori, temveč samo zaporedje besed brez pomena in smisla,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP med drugim dejal Trump.

Nekdanjemu predsedniku ZDA je sicer kljub težavam njegovega nasprotnika iz vrst demokratov, ki preživlja   eno najhujših obdobij v dolgi politični karieri, očitno uspelo nekoliko omiliti zanj značilno napadalno in drzno retoriko, navaja AFP.

To je presenetilo nekatere politične komentatorje in del ameriške javnosti, ki je sicer vajena Trumpove stalne navzočnosti v medijih in rednih javnih nagovorov.

»Ko se tvoj nasprotnik sam uničuje, je modro, da se mu ne postavljaš na pot,« je po navedbah AFP ocenil novinar, urednik in nekdanji dopisnik iz Bele hiše Ron Fournier.

Biden je medtem v ponedeljek v pismu kongresnikom demokratske stranke sporočil, da ne namerava izstopiti iz boja za ponovno izvolitev na položaj. V odzivu na nekatere javne kritike, ki so sledile slabemu nastopu na soočenju, je zatrdil, da se namerava novembra spopasti s Trumpom in ga premagati na volitvah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine