Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

»Trump je največja grožnja demokraciji po drugi svetovni vojni«

New York Post raje razkriva domnevno korupcijo demokratskega predsedniškega kandidata Joeja Bidna.
Bela hiša z zahodne strani v jutranji svetlobi. Foto Ken Cedeno Reuters
Bela hiša z zahodne strani v jutranji svetlobi. Foto Ken Cedeno Reuters
17. 10. 2020 | 15:30
17. 10. 2020 | 15:37
2:15
Washington – Korupcija. Jeza. Kaos. Nesposobnost. Laži. Razkroj. S temi oznakami in z naslovom »Končajmo nacionalno krizo« je časopis New York Times zavrnil še drugi mandat sedanjega republikanskega predsednika. »Kampanja Donalda Trumpa za ponovno izvolitev je največja grožnja ameriški demokraciji po drugi svetovni vojni,« so zapisali.



Uničevalni mandat gospoda Trumpa je ZDA resno prizadel doma in v svetu, zlorabljal je oblast in zanikal legitimnost svojim političnim nasprotnikom, je prepričan uredniški odbor newyorškega časopisa. Javni interes naj bi podredil dobičkom svojih poslov in političnim interesom, pokazal naj bi dih jemajočo ravnodušnost do življenja in svoboščin Američanov. »Ni vreden položaja, ki ga zaseda.« Pravijo, da ne obtožujejo zlahka, a so že ves njegov mandat opozarjali na rasizem in sovraštvo do tujcev ter kritizirali »vandalizem povojnega konsenza« zavezništev in odnosov po vsem svetu. »Vedno znova smo obsojali njegovo razdiralno retoriko in hudobne napade na Američane.«



Na tokratnih volitvah gre za prihodnost države, še en mandat bi bil preveč, verjamejo pri New York Timesu. Že pri drugem velikem časopisu največjega ameriškega velemesta New York Postu pa se ta čas bolj kritično ukvarjajo z demokratskim predsedniškim kandidatom Joejem Bidnom. Objavljajo elektronska pisma, ki naj bi dokazovala, da je sin Hunter prodajal ime in vpliv nekdanjega podpredsednika ZDA ter namigujejo, da si je svoj delež vzel tudi desna roka prejšnjega predsednika Baracka Obama.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine