Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Tihi ocean ne bo tih, vprašanje je, ali bo ostal miren

Novi varnostni trikotnik se bo ta teden izoblikoval v Washingtonu, kamor prihajata japonski premier in filipinski predsednik.
Japonski premier Fumio Kišida je včeraj prispel v ZDA in položil venec na grob neznanemu vojaku v Arlingtonu. FOTO: Joshua Roberts/Reuters
Japonski premier Fumio Kišida je včeraj prispel v ZDA in položil venec na grob neznanemu vojaku v Arlingtonu. FOTO: Joshua Roberts/Reuters
9. 4. 2024 | 18:45
7:19

V nadaljevanju preberite: 

Japonski premier Fumio Kišida je kratko in jedrnato opisal današnji svet: »zgodovinski preobrat« se dogaja na azijsko-pacifiškem območju, kar bo glavna tema pogovorov, ko bo ta teden na obisku v Beli hiši.

Kišida je omenjeni »zgodovinski preobrat« predstavil v treh točkah. »Smo priča ruski agresiji na Ukrajino, nadaljevanju dogajanja na Bližnjem vzhodu, pa tudi razmeram v vzhodni Aziji,« je v intervjuju za televizijo CNN izjavil tik pred odhodom na srečanje z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom, s katerim se bosta sestala danes, nato pa se bo udeležil še tristranskega vrhunskega srečanja v Beli hiši, na katerem bo sodeloval tudi filipinski predsednik Ferdinand Marcos mlajši.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine