Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Svet je na robu

Razlika med komikom in diplomatom je ta, da se od prvega pričakuje, da ruši politično korektnost, medtem ko je drugemu to strogo prepovedano.
Začela bom z dvaindvajsetletno veliko medvedko panda po imenu Yaya. FOTO: Stringer/Imaginechina
Začela bom z dvaindvajsetletno veliko medvedko panda po imenu Yaya. FOTO: Stringer/Imaginechina
29. 4. 2023 | 09:00
13:07

V nadaljevanju preberite:

»Diplomat je človek, ki dvakrat razmisli, preden nič ne reče.« Tako je o pomembnih vprašanjih svojega časa molčal Edward Heath, vodja Konservativne stranke in premier Velike Britanije, ki ga je komajda kdo imel rad – še posebno ne Margaret Thatcher, njegova naslednica na čelu stranke –, a si ga je komaj komu uspelo izbrisati iz spomina, kot se to pogosto dogaja z osebnostmi, ki nosijo v sebi odmev lastnega alter ega.

V minulem tednu sem se večkrat spomnila Heathove definicije diplomata, zlasti ko je kitajski veleposlanik v Parizu izrekel veliko kontroverznosti, ne da bi razmislil – ali pa morda po dolgem razmišljanju – o tem, kako bo to zvenelo iz ust predstavnika supersile, ki poskuša postati posrednica miru in globalne pravice. Na Heatha sem se spomnila tudi takrat, ko je medvedka panda Yaya molče prišla domov in politično konotacijo svoje vrnitve v Kitajsko prepustila tistim, ki si vsak dan, ko zapustijo hišo, na obraz nadenejo novo masko.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine