Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Na Otoku vse kaže na veliki preobrat

Ankete pred parlamentarnimi volitvami v Združenem kraljestvu napovedujejo prepričljivo zmago laburistov pod vodstvom Keira Starmerja.
Vodja opozicije Keir Starmer lahko postane prvi laburistični premier po Gordonu Brownu. FOTO: Suzanne Plunkett/Reuters
Vodja opozicije Keir Starmer lahko postane prvi laburistični premier po Gordonu Brownu. FOTO: Suzanne Plunkett/Reuters
4. 7. 2024 | 05:01
4. 7. 2024 | 09:07
6:38

V nadaljevanju preberite:

Poldrugo desetletje dolga vladavina konservativne stranke v Združenem kraljestvu se očitno približuje koncu. Na današnjih parlamentarnih volitvah, prvih po letu 2019, se zmaga obeta opozicijskim laburistom pod vodstvom Keira Starmerja, ki bodo, kot vse kaže, nadvse uspešno izkoristili vsesplošno nezadovoljstvo volivcev z rezultati vlade premiera Rishija Sunaka, pa tudi njegovih predhodnikov.

Če držijo javnomnenjske ankete, po katerih si laburisti na voliščih lahko obetajo dvakrat tolikšno podporo kot vladajoča konservativna stranka, bodo na Otoku danes priča političnemu preobratu znatnih razsežnosti. Po 14 letih vladavine torijcev, ki so jo še posebno v zadnjem mandatu zaznamovali visoki življenjski stroški, stanovanjska kriza, upadanje kakovosti javnih storitev, vključno z zdravstvom, ter porast nezakonitega priseljevanja, so britanski volivci po vsem sodeč pripravljeni na spremembo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine