Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Slavni televizijski voditelj naskrivaj fotografiral ženske

Nezgoda v Seulu je del širše epidemije voajerizma v Južni Koreji. Skrito snemanje žensk na javnih mestih, kot so stranišča, slačilnice in hotelske sobe, je zelo pogosto.
Kim Sung Džun je vodil dnevnoinformativno oddajo na <em>SBS </em>med letoma 1991 in 2017. FOTO: Kim Hong Dži/Reuters
Kim Sung Džun je vodil dnevnoinformativno oddajo na <em>SBS </em>med letoma 1991 in 2017. FOTO: Kim Hong Dži/Reuters
J. K.
9. 7. 2019 | 15:09
9. 7. 2019 | 15:47
2:32
Slavni južnokorejski televizijski voditelj in radijski napovedovalec Kim Sung Džun je odstopil, potem ko ga je policija aretirala na podzemni v Seulu, ker je naskrivaj fotografiral spodnje dele ženskih teles.

Nekdo ga je pri tem opazil in posvaril nič hudega sluteče potnice, te pa so nato voditelja prijavile pristojnim službam. Prekaljeni novinar je početje sprva zanikal, vendar si je hitro premislil, ko so mu policisti pokazali fotografije na zaseženem mobilniku, poroča Guardian.


Obžaluje dejanja


»Iskreno obžalujem, da sem prizadel svoje žrtve. Na srcu imajo brazgotino, ki se ne bo zlahka zacelila,« je v izjavi za javnost zapisal 55-letnik in dodal: »Iskreno se opravičujem žrtvam in nekdanjemu delodajalcu, televizijski hiši SBS, ker sem povzročil toliko težav.«



Kim Sung Džun je vodil dnevnoinformativno oddajo na SBS med letoma 1991 in 2017. V tem času je zaslovel kot priljubljen televizijski voditelj. Bil je prepoznaven v številnih južnokorejskih domovih. Leta 2017 je prevzel vodenje dnevnoinformativne oddaje na radiu. SBS je sprva objavil novico o nadlegovalcu na podzemni, a jo je pozneje umaknil, ko se je razvedelo, kdo je odgovoren zanjo. 


Skrite kamere na straniščih in v hotelskih sobah


Nezgoda v Seulu je del širše epidemije voajerizma v Južni Koreji, ki ga državljani imenujejo molka. Skrito snemanje žensk na javnih mestih, kot so stranišča, slačilnice in hotelske sobe, je postalo stalnica, številne posameznice pa so se odpravile protestirat na ulice, ker pristojne službe ne storijo dovolj, da bi ustavile storilce.

Te je dostop do cenovno ugodnih miniaturnih kamer in snemalnih naprav še dodatno opogumil. Kot navaja južnokorejska policija, so leta 2017 obravnavali tudi po osemnajst primerov na dan, številka pa bi lahko bila še precej večja, saj se veliko žensk ne zaveda, da jih nekdo snema.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine