Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Se v kitajsko-britanske odnose vrača zlato obdobje?

Starmer je bil odvetnik za človekove pravice, a bo te izkušnje pustil ob strani, ko bo šlo za vprašanje, kaj Kitajska počne v Xinjiangu.
Peking je od ZDA in Velike Britanije večkrat zahteval, naj razveljavita pogodbi o dobavi jedrskih podmornic Avstraliji. FOTO: Leah Millis/Reuters
Peking je od ZDA in Velike Britanije večkrat zahteval, naj razveljavita pogodbi o dobavi jedrskih podmornic Avstraliji. FOTO: Leah Millis/Reuters
5. 7. 2024 | 20:30
7:07

V nadaljevanju preberite:

»Sodelovali bom tam, kjer lahko, tekmovali bomo tam, kjer bo treba, in s problemi se bomo ukvarjali tam, kjer se bomo morali.« To je bil predvolilni manifest britanskih laburistov, ki se je nanašal predvsem na Kitajsko. Britanski poznavalci odnosov med Londonom in Pekingom so prepričani, da je bila formula namenoma postavljena na široko, zato da zajema vse možne opcije. Rana Mitter, zgodovinar in politolog, ki predava na Harvard Kennedy School, trdi, da je to napoved, da bodoči premier, kar zadeva azijsko silo, ne bo hitel z radikalnimi preobrati.

Kitajsko-britanski odnosi bodo težko oziroma ne bodo zlahka in hitro zakorakali nazaj v »zlato obdobje«, ki je vladalo v času mandata Davida Camerona.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine