Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Poseben program za Melanio Trump

Ameriška prva dama se je družila tudi s Cerarjevo partnerko.
Z Melanio Trump se je srečala tudi Mojca Stropnik, partnerka našega ministrskega predsednika v odstopu Mira Cerarja.<br />
FOTO:&nbsp;Stephanie Lecocq/AFP
Z Melanio Trump se je srečala tudi Mojca Stropnik, partnerka našega ministrskega predsednika v odstopu Mira Cerarja.<br /> FOTO:&nbsp;Stephanie Lecocq/AFP
12. 7. 2018 | 14:15
13. 7. 2018 | 10:23
2:40
Ameriškega predsednika Donalda Trumpa Melania Trump spremlja ob njegovem obisku Velike Britanije, kjer bosta obiskala Anglijo in Škotsko.

Še pred prihodom na Otok pa se je družila z ženami in možem svetovnih voditeljev ob srečanju Nata v Bruslju. Kot poročajo svetovne novinarske agencije, so razpravljali o klasični glasbi, modi in čokoladi. Včeraj so namreč obiskali glasbeni konservatorij, ki je v parku v Waterlooju. Skupaj z desetimi ženami in enim možem so ji razkazali glasbeno šolo kraljice Elizabete, kjer se izobražujejo mladi glasbeni talenti v modernistični, pretežno stekleni stavbi. Ustanovila jo je belgijska kraljica Elizabeta Bavarska leta 1939.

Melania Trump, Brigitte Macron, Ulla Lofven, Amelie Derbaudrenghien, Mojca Stropnik, Desislava Radeva, Emine Erdogan, Ingrid Schulerud, Malgorzata Sochacka in Gauthier Destenay so bili na koncertu v Queen Elisabeth Music.<br />
FOTO: Vincent Kessler/Reuters
Melania Trump, Brigitte Macron, Ulla Lofven, Amelie Derbaudrenghien, Mojca Stropnik, Desislava Radeva, Emine Erdogan, Ingrid Schulerud, Malgorzata Sochacka in Gauthier Destenay so bili na koncertu v Queen Elisabeth Music.
FOTO: Vincent Kessler/Reuters




Učenci so gostom zaigrali Valse Scherzo Petra Iljiča Čajkovskega ter skladbe Hubaya in Piazzolle. Med premorom pa so naredili skupinsko fotografijo ter se posladkali z dobrotami znamenitega slaščičarja in čokoladarja Hermana Van Dendera, sicer tudi uradnega dobavitelja teh dobrot v belgijsko kraljevo hišo.
 
Danes bosta Trumpova gosta britanske ministrske predsednice Therese May in njenega moža Philip Mayja, jutri pa ju bo sprejela britanska kraljica Elizabeta II. Ta nadaljuje tradicijo srečanja z vsakim ameriškim predsednikom od leta 1952 naprej, z izjemo Lyndona B Johnsona. V windsorski palači jima bo pripravila kraljevski sprejem.
 

Cerar o Melanii


Premier Miro Cerar je povedal, da sta se s partnerico Mojco Stropnik tudi tokrat pogovarjala s prvo damo ZDA Melanio Trump. »Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije, ki ni pozabila slovensko. Nasprotno, zelo dobro govori in vedno je vesela, ko se pogovarjamo o naši domovini.« Z njo se je pogovarjal v sredo, njegova partnerica Mojca pa je z njo v še nekoliko več časa. »Zdaj se že kar dobro poznamo. Pogovori so vedno prijetni, seveda potekajo v slovenščini,« je še dejal. Melania Trump je po njegovih besedah tudi izrazila upanje, da se bodo videli, ko bo prišla v Slovenijo.  




Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine