Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Po vdoru ukrajinskih sil v Kursk pet mrtvih

Kursk ter regiji Belgorod in Voronež so bile ponoči tarča ukrajinskih napadov z raketami in brezpilotnimi letalniki.
Slovesnost v spomin civilnim žrtvam vojne v Ukrajini. FOTO: Matej Družnik/Delo
Slovesnost v spomin civilnim žrtvam vojne v Ukrajini. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA
7. 8. 2024 | 09:58
7. 8. 2024 | 13:15
2:20

Ukrajinske sile so v torek vdrle v rusko obmejno regijo Kursk, pri čemer je bilo ubitih pet ljudi, še 28 je bilo ranjenih, so danes sporočile ruske oblasti. Kursk ter regiji Belgorod in Voronež so bile ponoči tudi tarča ukrajinskih napadov z raketami in brezpilotnimi letalniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Operacija za uničenje enot ukrajinske vojske v Kursku se nadaljuje. Sovražniku je bil preprečen nadaljnji prodor znotraj ruskega ozemlja,« je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Pri vdoru v Kursk je po navedbah Moskve sodelovalo okoli 300 ukrajinskih vojakov ter več tankov in oklepnih vozil, pri čemer je bilo ubitih oziroma ranjenih 260 vojakov, uničenih pa okoli 50 oklepnih vozil, vključno s sedmimi tanki. Rusija je v odziv na vdor v regijo napotila dodatne vojake. Med spopadi pa naj bi bil sestreljen ruski bojni helikopter ka-52, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Vršilec dolžnosti guvernerja regije Kursk Aleksej Smirnov je medtem sporočil, da so iz obmejnega območja evakuirali več tisoč ljudi, vsa množična zborovanja pa odpovedali. Dodal je še, da so razmere v regiji pod nadzorom.

image_alt
Ukrajinci na afriški fronti

Ukrajinska vojska je sicer že večkrat za kratek čas vdrla v obmejne ruske regije, pri tem sta pogosto sodelovali dve protikremeljski oboroženi skupini, Legija Svoboda Rusije in Ruski prostovoljski korpus.

Ukrajina je ponoči regijo Kursk napadla tudi z raketami in droni. Zračna obramba je nad regijo sestrelila dve raketi in tri drone, je danes na telegramu zapisal vršilec dolžnosti guvernerja regije Aleksej Smirnov. Tarča ukrajinskih napadov sta bili tudi regiji Voronež in Belgorod, od koder lokalne oblasti poročajo o škodi.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine