Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Orbán bi bil kot šolski pretepač v vlogi ravnatelja

Evropski parlament si želi, da Budimpešta ne bi izkoristila predsedovanja svetu EU za lastno propagando.
Med kočljivimi vprašanji sta Orbánovo razumevanje za Vladimirja Putina in blokiranje sprejemanja sankcij proti Rusiji. FOTO: Johanna Geron/Reuters
Med kočljivimi vprašanji sta Orbánovo razumevanje za Vladimirja Putina in blokiranje sprejemanja sankcij proti Rusiji. FOTO: Johanna Geron/Reuters
1. 6. 2023 | 21:02
1. 6. 2023 | 21:24
5:46

V nadaljevanju preberite:

Da bi Madžarska prihodnje leto lahko ostala brez šestmesečnega vodenja sveta EU, je videti vsaj politično neizvedljivo. Kljub temu je resolucija evropskega parlamenta, ki je v zvezi s tem pozval države članice k sprejetju ustrezne rešitve, brez primere.

Evropski parlamentarci so se v novi resoluciji lotili oblasti v Budimpešti s standardnimi kritikami: o napadih LGBT+, sistemski korupciji, vladni kampanji proti EU. Ugotavljali so, da se stanje vladavine prava in spoštovanja temeljnih načel še slabša.

V EPP, najmočnejši politični skupini evropskega parlamenta, v kateri je bil nekdaj Orbánov Fidesz, so odločno podprli resolucijo. Med osmimi njihovimi poslanci, ki so glasovali proti, sta bila Romana Tomc in Milan Zver (oba SDS). Skupno je 442 poslancev glasovalo za, 144 proti (predvsem iz strank bolj trde desnice), 33 je bilo vzdržanih.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine