Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Opozicijska voditeljica Maria Kolesnikova pridržana

Natančna lokacija voditeljice protestov proti Aleksandru Lukašenku ni znana.
Voditeljica protestov Maria Kolesnikova. FOTO: Sergei Gapon/AFP
Voditeljica protestov Maria Kolesnikova. FOTO: Sergei Gapon/AFP
Ka. M.
8. 9. 2020 | 09:25
8. 9. 2020 | 15:00
1:36
Potem ko so včeraj zakrožile informacije beloruskega medija Tut.By o ugrabitvi opozicijske voditeljice Marie Kolesnikove, tiskovna agencija Reuters – sklicujoč se na navedbe ukrajinske tiskovne agencije Interfax – navaja, da je Kolesnikova raztrgala svoj potni list in tako preprečila »deportacijo v Ukrajino«. 

Da je Kolesnikova uspešno preprečila »prisilno izključitev iz svoje države«, je na facebooku zapisal namestnik ukrajinskega ministra za notranje zadeve Anton Geraščenko. Kolesnikova je trenutno pridržana v Belorusiji, je za Reuters povedal obmejni beloruski uradnik in dodal, da ne more razkriti, kje se nahaja, da pa je bila pridržana zaradi okoliščin, v katerih je zapustila ozemlje Belorusije. 

Spomnimo, po koncu tedna, ki so ga v Belorusiji spet zaznamovale demonstracije proti »uradnemu« zmagovalcu predsedniških volitev Aleksandru Lukašenku in množične aretacije protestnikov, so tuji mediji v ponedeljek navajali, da so voditeljico protestov Kolesnikovo zamaskirani neznanci v Minsku strpali v kombi, zatem pa je za njo izginila vsakršna sled. Za Kolesnikovo sta po navedbah opozicijskega gibanja izginila še dva njena zaveznika, navaja Reuters, ki pa sta glede na navedbe ukrajinskih obmejnih uradnikov vstopila v Ukrajino. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine