Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Nasilnih akcij, kar spopadov, bo čedalje več

Novinar in pisec knjig Anthony Cortes o radikalizaciji politike in družbe zaradi okoljske problematike.
Novinar in pisec knjig Anthony Cortes je doma iz Perpignana na meji s Španijo, živi in dela v Parizu. Je tudi avtor knjige Le réveil de la France oubliée: Et si notre avenir était dans les villages? (Prebuditev pozabljene Francije: kaj pa, če je prihodnost v vaseh?, 2021).

FOTO: Osebni arhiv
Novinar in pisec knjig Anthony Cortes je doma iz Perpignana na meji s Španijo, živi in dela v Parizu. Je tudi avtor knjige Le réveil de la France oubliée: Et si notre avenir était dans les villages? (Prebuditev pozabljene Francije: kaj pa, če je prihodnost v vaseh?, 2021). FOTO: Osebni arhiv
9. 4. 2023 | 05:00
9. 4. 2023 | 10:22
17:02

V nadaljevanju preberite: 

Že zdavnaj smo zabredli v nemirne vode, iz katerih ne bo lahko izstopiti. Protestniško dogajanje v Franciji, ta čas uperjeno zlasti proti pokojninski reformi, a vse bolj tudi proti sodobnemu kapitalističnemu modelu, nakazuje, da se poglabljamo v dobo vedno večjih konfrontacij, v veliki meri povezanih z okoljem. A če je v plitvinah še znosno, morajo skrbeti globine, sploh tam, kjer sta politika in narod vedno bolj vsaksebi – Francija je že videti tako.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine