Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Najprej pogrešana, zdaj veljata za glavna osumljenca

Kanadske oblasti so se bale, da sta fanta žrtev zločinca, zdaj menijo, da sta pravzaprav onadva ubila dva mlada turista. 
Od pogrešanih do osumljencev hudega zločina. FOTO: Handout Reuters
Od pogrešanih do osumljencev hudega zločina. FOTO: Handout Reuters
A. I.
24. 7. 2019 | 09:20
24. 7. 2019 | 09:32
2:42
Kanado je pretresel umor dveh turistov, triindvajsetletnega Lucasa Fowlerja in leto dni starejše Chynne Deese. Njuni trupli so odkrili prejšnji teden. Ker so v istem času hkrati pogrešili tudi najstnika, so se policisti zbali, da sta bila tarči zločina. A zdaj menijo, da sta par pravzaprav ubila onadva. 

Devetnajstletni Kam McLeod in osemnajstletni Bryer Schmegelsky sta prijatelja že od otroštva. Zdaj sta menda skupaj pobegnila od doma. V petek so ob avtocesti v Britanski Kolumbiji odkrili njun zogleneli kombi in ob njem truplo, ki ga oblastem še ni uspelo identificirati. Nekaj dni prej je policija približno 500 kilometrov stran našla trupli umorjenih turistov. 

Policisti so včeraj objavili naslednje sporočilo za javnost: »Glede na zadnji razvoj dogodkov, Kam in Bryer ne veljata več za pogrešani osebi, pač pa za osumljenca. Preiskujemo ju zaradi morebitne vpletenosti v umor Lucasa Fowlerja in Chynne Deese.«


Kdo sta žrtvi?


Triindvajsetletni Avstralec Lucas Fowler in leto dni starejša Američanka Chynna Deese sta nameravala dva tedna potovati po Kanadi, kjer je Fowler delal. Par je nekdo ustrelil, trupli so odkrili ob avtocesti Alaska, približno 20 kilometrov južno od priljubljenega turističnega kraja Liard Hot Springs. Policisti domnevajo, da so ju ustrelili v noči na 14. julij.

Njun modri kombi chevrolet je bil parkiran blizu trupel. Ena od prič je po poročanju BBC povedala, da ju je opazila ob cesti. Kot vse kaže, se jima je pokvarilo vozilo. Zakaj bi ju McLeod in Schmegelsky umorila, še ni znano. 

Kam McLeod in Bryer Schmegelsky sta pobegnila od doma. FOTO: AFP
Kam McLeod in Bryer Schmegelsky sta pobegnila od doma. FOTO: AFP


Kaj je znanega o osumljencih in tretjem truplu?


McLeod in Schmegelsky sta bila zadnji teden na poti v Yukon. Sorodnikom se nista javljala. Njuno vozilo so nazadnje opazili med vožnjo skozi Saskatchewan. Kam sta bila namenjena, ne ve nihče. Oblasti so javnost zato opozorile, naj ju smatrajo za nevarna in naj ne pristopajo k njima. 

Ob njunem kombiju so našli tudi truplo. Gre za moškega, starega med 50 in 60 let. »Za zdaj še ne moremo reči, kako je bil umrli povezan z osumljencema ali njunim vozilom,« so povedali predstavniki policije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine