Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Na območju Hercegovine močan potres magnitude 6,1, umrla 28-letnica

Zatreslo se je ob 23.07, epicenter potresa je bil v Hercegovini, 15 kilometrov od Stolca. Poročajo o eni smrtni žrtvi in več poškodovanih.
Potres je terjal najmanj eno smrtno žrtev, poškodovanih je več ljudi. Na fotografiji posledice potresa v Mostarju. FOTO: posnetek zaslona/youtube
Potres je terjal najmanj eno smrtno žrtev, poškodovanih je več ljudi. Na fotografiji posledice potresa v Mostarju. FOTO: posnetek zaslona/youtube
V. U.. M. K.
23. 4. 2022 | 00:33
23. 4. 2022 | 08:08
2:20

Bosno in Hercegovino je sinoči prizadel močan potres, ki je po poročanju hrvaških seizmologov dosegel magnitudo 6,1, po poročanju Evropskega mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) pa je bil nekoliko šibkejši, 5,7.

Zatreslo se je ob 23.07, epicenter potresa je bil v Hercegovini, 15 kilometrov od Stolca. Po poročanju EMSC so ga čutili na širšem območju od Severne Makedonije in Albanije do Slovenije. Ponoči je v Bosni in Hercegovini sledilo več popotresnih sunkov. Po poročanju lokalnih medijev so zadnjega zabeležili nekaj po 4. uri zjutraj z magnitudo 4,4. Njegov epicenter je bil 32 kilometrov od Mostarja in 14 kilometrov od Stolca.

Terjal je najmanj eno življenje. V bolnišnici v Mostarju je namreč hudim poškodbam ponoči podlegla 28-letna ženska iz Stolca. Na njeno hišo je ob tresenju tal padla velika skala. Več ljudi je bilo ranjenih, med njimi starša in sestra umrle, nastala je večja gmotna škoda na zgradbah, tudi v mestih Mostar in Ljubinje.

Sicer na širšem področju poročajo o mnogih vznemirjenih ljudeh. Iz objektov so bežali tudi v Dubrovniku.

Potresi na območju Balkana so sicer relativno pogosti. Decembra 2020 je potres magnitude 6,4 prizadel hrvaško Petrinjo, nedaleč od Zagreba. Pred tem je marca 2020 potres prizadel Zagreb, novembra 2019 pa je ob tresenju tal v Albaniji umrlo več kot 50 ljudi, spominja francoska tiskovna agencija AFP.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine