Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Na kitajskih Havajih zaradi covida obstalo 80.000 turistov

Kitajske oblasti so namreč odredile zaprtje mesta z milijon prebivalci, potem ko so tam odkrili skoraj 500 primerov novega koronavirusa.
V mestu Sanya, ki privablja predvsem deskarje na vodi, je sicer ta čas vrhunec turistične sezone. FOTO: Nir Elias/Reuters 
V mestu Sanya, ki privablja predvsem deskarje na vodi, je sicer ta čas vrhunec turistične sezone. FOTO: Nir Elias/Reuters 
STA
7. 8. 2022 | 15:47
7. 8. 2022 | 15:47
1:46

V turističnem mestu Sanya na kitajskem otoku Hainan, ki velja za kitajske Havaje, je obstalo 80.000 turistov. Kitajske oblasti so namreč odredile zaprtje mesta z milijon prebivalci, potem ko so tam odkrili skoraj 500 primerov novega koronavirusa. Odpovedani so bili vsi poleti v mesto in iz njega, ustavljena je bila prodaja železniških vozovnic. Prav tako so odpovedane vse prireditve, odprte so le lekarne in trgovine z najnujnejšimi živili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turisti, ki želijo mesto zapustiti, morajo v sedmih dneh predložiti pet negativnih testov PCR na novi koronavirus, so sporočile oblasti.

Mestne hotele so pozvale, naj turistom, ki so obstali v njih, ponudijo 50-odstotni popust za namestitev, dokler ne bodo odpravljene omejitve potovanj.

V mestu Sanya, ki privablja predvsem deskarje na vodi, je sicer ta čas vrhunec turistične sezone.

Kitajska še vedno vztraja pri politiki ničelnega covida s hitrimi zaprtji mest in obsežnim testiranjem ter dolgimi karantenami.

Meje države so od začetka pandemije bolj ali manj zaprte, zato turistov iz tujine praktično ni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine