Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Little z velikim morilskim opusom

Na zaslišlanju priznal, da je ubil 90 žensk.
Samuel Little&nbsp; preživlja dosmerno ječo, FBI pa poskuša potrditi, ali je res umoril devetdeset ljudi.<br />
FOTO: AP
Samuel Little&nbsp; preživlja dosmerno ječo, FBI pa poskuša potrditi, ali je res umoril devetdeset ljudi.<br /> FOTO: AP
3. 12. 2018 | 12:00
3. 12. 2018 | 12:10
1:58
Samuel Little v teksaškem zaporu preživlja doživljenjsko ječo. Obsojen je za tri umore, ki jih je leta 2014 zagrešil v Kaliforniji. Toda Little, ki je star oseminsedemdeset let, je maja na zaslišanju ameriških zveznih agentov, priznal, da ima na vesti veliko več kot tri trupla.

Ameriški FBI je Littla povezal s 34 nasilnimi smrtmi, a vse kaže, da je bil Little v svojem življenju še bolj podjeten.
Moški z nomadskim načinom življenja naj bi kosil po 36 ameriških mestih v 16 državah. Svojo zločinsko kariero je začel že v petdesetih letih s krajami, napeljevanju k prostituciji in vlomi. Prve umore naj bi zagrešil v sedemdesetih letih, a mu policija v časih, ko analiza DNA še ni bila dovolj razvita, ni prišla na sled.

V osemdesetih so mu neuspešno sodili za umore v Mississippiju in na Floridi. Kazni je tedaj ušel. Ponovno se je s policijo srečal leta 2012. V domu za brezdomce so ga aretirali zaradi obtožnice, povezane z drogami, a tokrat so mu odvzeli DNA in ga lahko povezali s tremi umori konec osemdesetih let. Losangeleška policija je kontaktirala FBI, da bi zvezni preiskovalci izdelali profil tega morilca in izkazalo se je, da obstaja vrsta nerazrešenih umorov, katerih modus operandi ustreza Littlovemu.
Policija in FBI bosta imela kar nekaj dela, da bosta izsledila žrtve in potrdila, ali je Littlova izpoved verodostojna.

Ključni nauk celotne zgodbe pa je po besedah agenta FBI Kevina Fitzsimmons to, da je potrebno informacije deliti. »Do teh povezav smo prišli, ko smo preverili baze podatkov nasilnih zločinov.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine