Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Kolajne na prsih športnikov nimajo cene

Ena najlepših zgodb teh iger so matere, ki poskušajo birokracijo prepričati, da nosečnost in materinstvo ne smeta biti oviri, ki so jih postavljali pred ženske.
Kolajne na prsih športnikov nimajo cene. To, kar se blešči, je talent, delo, vztrajnost, ponos. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Kolajne na prsih športnikov nimajo cene. To, kar se blešči, je talent, delo, vztrajnost, ponos. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
7. 8. 2021 | 09:00
12:19

V nadaljevanju preberite:


Eno od tekmovanj, ki sem si jih ogledala na tokijskih olimpijskih igrah, je bilo metanje krogle. Ne vem, zakaj me tako navdušuje sposobnost človeškega telesa, da kroglo, težko več kot sedem kilogramov (za moške) oziroma štiri kilograme (za ženske), vrže z rame več kot 20 metrov daleč. Morda zato, ker se mi zdi to neverjetno.

Ko sem opazovala ženske na atletskem stadionu, je mojo pozornost vzbudila Novozelandka Valerie Adams, ki je takoj po tem, ko je osvojila bronasto medaljo, iz žepa trenirke potegnila fotografijo svojih otrok in jo začela prekrivati s poljubi in solzami.
Tokio je vnaprej obljubljal, da bodo to olimpijske igre vseh mater sveta. Seveda tistih, katerih otroci tekmujejo, in tudi tistih, ki tekmujejo v teh težkih pogojih, pod katerimi nepredstavljivo uspešno potekajo igre.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine