Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Japoncem nikar ne omenjajte Bacha

Japonci so vse bolj ogorčeni nad predsednikom MOK, ki trdi, da številni novi primeri niso povezani z olimpijskimi igrami.
Predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach ima v rokah politično prihodnost Japonske. FOTO: Roberto Schmidt/ AFP
Predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach ima v rokah politično prihodnost Japonske. FOTO: Roberto Schmidt/ AFP
30. 7. 2021 | 20:00
7:31

V nadaljevanju preberite: 


Japonci so, kar zadeva olimpijado, razdvojeni: vse raje spremljajo tekmovanja, v katerih so favoriti njihovi športniki, hkrati pa so vse bolj ogorčeni nad olimpijskim komitejem.

Prva stvar, ki sem jo slišala od Japoncev, ko sem včeraj pripotovala v Tokio, je bila, da ne marajo Bacha. Seveda gre za predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomasa Bacha. Moji japonski prijatelji so pripombe na njegov račun resda izrekli prefinjeno in posredno, ko sem omenila, da se mi zdi, da je vse v zvezi z olimpijado vrhunsko organizirano, pa so zgolj mimogrede poudarili, da so tega dne v glavnem mestu zaznali 3300 novih primerov okužbe s covidom-19.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine