Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Kijev lahko nemško orožje uporabi tudi za napade na vojaške cilje v Rusiji

Včeraj so podobno odločile ZDA. Druga novost, ki se pripravlja, je izvajanje dela usposabljanja ukrajinskih vojakov na ozemlju napadene države.
Francoski predsednik Emmanuel Macron je ta teden med obiskom v Nemčiji pokazal zemljevid s smermi ruskih napadov na Harkov. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Francoski predsednik Emmanuel Macron je ta teden med obiskom v Nemčiji pokazal zemljevid s smermi ruskih napadov na Harkov. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
31. 5. 2024 | 09:32
31. 5. 2024 | 13:11
6:10

V nadaljevanju preberite:

Vprašanje, kako bi lahko Ukrajina­ uporabljala orožje, ki ga prejema­ od Zahoda, za napade na vojaške­ cilje na ruski strani meje, je vse bolj žgoče. Več držav je doslej ukazalo Kijevu, da lahko z njihovim orožjem napadajo samo ruske tarče na ukrajinskem ozemlju, Nemčija pa je danes odobrila uporabo orožja, ki ji ga je dobavila, za napade na vojaške cilje v Rusiji, je sporočil tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Hebestreit. Kot je poudaril, ima Kijev pravico do obrambe pred napadi, ki jih Moskva izvaja iz ruskega ozemlja blizu meje z Ukrajino. Podobno so včeraj odločile ZDA.

Druga novost, ki se pripravlja, je izvajanje dela usposabljanja ukrajinskih vojakov na ozemlju napadene države. Tudi pri tej točki je najbolj dejaven francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je že pred nekaj meseci dvignil prah z izjavo, da ne bi smeli izključiti napotitve vojakov z Zahoda v Ukrajino.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine