Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Izrael in Hezbolah nadaljujeta medsebojne napade

V izraelskih napadih na vzhodu Libanona je bil ubit en človek, še 20 je bilo ranjenih, je danes sporočilo libanonsko ministrstvo za zdravje.
»V izraelskih napadih na dolino Beka je bil ubit en človek, še 20 je bilo ranjenih,« je sporočilo libanonsko ministrstvo. FOTO: AFP
»V izraelskih napadih na dolino Beka je bil ubit en človek, še 20 je bilo ranjenih,« je sporočilo libanonsko ministrstvo. FOTO: AFP
STA
21. 8. 2024 | 08:22
21. 8. 2024 | 09:45
2:30

V izraelskih napadih na vzhodu Libanona je bil ubit en človek, še 20 je bilo ranjenih, je danes sporočilo libanonsko ministrstvo za zdravje. Pred tem je Izrael napadel že jug Libanona, od koder poročajo o štirih smrtnih žrtvah. Tarča napadov Hezbolaha je bil v torek tudi Izrael, ki trdi, da je iz Libanona priletelo okoli 115 izstrelkov.

Med ranjenimi nosečnica in osem otrok

»V izraelskih napadih na dolino Beka je bil ubit en človek, še 20 je bilo ranjenih,« je sporočilo libanonsko ministrstvo in dodalo, da je med ranjenimi tudi osem otrok in nosečnica. Še štirje borci libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah so bili ubiti v izraelskih napadih na vas Dajra na jugu Libanona, je v torek potrdilo gibanje.

Izraelska vojska je po lastnih navedbah napadla tudi vojaško infrastrukturo Hezbolaha na območju Matmura na jugu Libanona, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Hezbolah je sicer v torek izvedel vrsto napadov z raketami in brezpilotnimi letalniki na položaje izraelske vojske na severu Izraela in zasedeni Golanski planoti. Izraelska vojska je napade potrdila in dodala, da je zaznala skupno 115 izstrelkov, ki so iz Libanona prileteli v Izrael. Zračna obramba jih je veliko sestrelila.

O morebitnih žrtvah napadov Izrael ni poročal, je pa dejal, da je na nekaterih napadenih območjih izbruhnil požar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na obmejnem območju med Izraelom in Libanonom skoraj vsakodnevno prihaja do izmenjave ognja med izraelsko vojsko in Hezbolahom vse od oktobra lani, ko je izbruhnila vojna v Gazi. V čezmejnem nasilju je bilo odtlej ubitih okoli 590 ljudi v Libanonu, večinoma borcev Hezbolaha, a tudi najmanj 128 civilistov. Na strani Izraela pa je bilo ubitih 23 vojakov in 26 civilistov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine