Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Italijanska vlada naj bi bila pripravljena na kompromis

Po navedbah naj bi predvideni proračunski primanjkljaj znižali z 2,4 odstotka BDP na 2.
Italijanski premier Giuseppe Conte in predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se v Bruslju sestala v soboto. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Italijanski premier Giuseppe Conte in predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se v Bruslju sestala v soboto. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Ka. M.
26. 11. 2018 | 16:30
26. 11. 2018 | 16:41
1:17
Italijanska vladna koalicija utegne znižati napovedani proračunski primanjkljaj v predlogu proračuna, sklicujoč se na vladne vire poroča tiskovna agencija Reuters. Po navedbah naj bi primanjkljaj znižali z 2,4 odstotka BDP na 2.

Koalicija, ki jo tvorita skrajno desna Liga in populistično Gibanje pet zvezd, se bo o proračunu pogovarjala na sestanku danes zvečer. Napoved o znižanju primanjkljaja prihaja po tem, ko je evropska komisija Italiji nedavno zagrozila z disciplinskimi sankcijami in po sobotnem srečanju italijanskega premierja Giuseppeja Conteja in predsednika evropske komisije Jean-Clauda Junckerja.

Komisija je prepričana, da bo gospodarstvo Italije raslo počasneje, kot napovedujejo v Rimu, zato je nesprejemljiva tudi višina primanjkljaja, ki ga predvideva italijanska vlada.

Upanje, da bosta Rim in Bruselj zbližala stališče, je spodbudilo tudi vlagatelje na milanski borzi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine