Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Hud požar zahteval življenja desetih mladih nogometašev

Sožalje so na družbenem omrežju twitter že izrazili nekateri vidnejši Brazilci, med njimi tudi številne nogometne legende.
People embrace in front of the training center of Rio's soccer club Flamengo, after a deadly fire in Rio de Janeiro, Brazil February 8, 2019. REUTERS/Ricardo Moraes Foto Ricardo Moraes Reuters
People embrace in front of the training center of Rio's soccer club Flamengo, after a deadly fire in Rio de Janeiro, Brazil February 8, 2019. REUTERS/Ricardo Moraes Foto Ricardo Moraes Reuters
A. I.
9. 2. 2019 | 14:10
9. 2. 2019 | 14:11
3:15
Znana so imena desetih mladih brazilskih nogometašev, ki so umrli v smrtonosnem požaru. Fantje, stari med 14 in 16 let, so prebivali v mladinskem centru Flamenga, enega največjih in najbolj prepoznavnih državnih klubov. V požaru so bili ob tem ranjeni trije nogometaši, eden od njih, 15-letni Jonathan Cruz Ventura, je hudo opečen in se zdravi v bolnišnici. 

Vzrok požara še vedno ni znan, je pa Felipo Cardoso po poročanju BBC povedal, da je zagorelo, ko je v sobi prižgal klimatsko napravo. »Takoj sem stekel ven. Hvala bogu, da mi je uspelo in da sem še vedno živ,« je povedal Cardoso. 

Flamengo ima dolgo zgodovino. Klub obstaja že dobrih 123 let, požar pa po besedah njegovega predsednika Rodolfa Landima predstavlja največjo tragedijo, ki se je kdajkoli zgodila njihovi instituciji. »Najbolj pomembno je, da poskušamo olajšati trpljenje sorodnikom preminulih.«


Žrtve stare od 14 do 16 let

 
Sožalje so na družbenem omrežju twitter že izrazili nekateri vidnejši Brazilci, med njimi tudi številne nogometne legende. Pele je klub Flamengo opisal kot  »kraj, kjer lahko mladi sledijo svojim sanjam«. Žalosten dan za Brazilijo, je zapisal na twitterju. Neymar je prav tako izrazil sožalje. 

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki v bolnišnici okreva po hudi pljučnici, je sporočil, da so njegove misli z družinami umrlih nogometašev. Kdo so žrtve požara?



Fantje so bili stari med 14 in 16 let. Lokalni mediji so prvi objavili njihova imena: Arthur Vinicius Silva, Áthila Paixao, Bernardo Pisetta, Christian Esmerio, Vítor Isaías, Pablo Henrique, Jorge Eduardo, Samuel Thomas, Gedson Santos in Rykelmo Viana.

Eden od starejših vratarjev Gabriel Batista je o svojem soigralcu Esmerii povedal: »V čast mi je bilo, da sem te spoznal. Naj te bog sprejme odprtih rok.«



Požar je izbruhnil v petek ob 05.10. Eden od gasilcev je povedal, da so plameni v trenutku zajeli vso stavbo. Območje so pred dnevi zajele močne nevihte in hudo deževje, kar bi lahko vplivalo na napako pri električni napeljavi. Nekateri mediji so poročali, da je ogenj izbruhnil v starem delu stavbe, ki je bil predviden za rušenje, a oblasti tega uradno niso potrdile. 

Za zdaj prav tako še ni znano, ali so bili v stavbi javljalniki požara. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine