Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Hezbolah na sever Izraela izstrelil več deset raket

Gre za maščevanje po izraelskem napadu v katerem je bilo ubitih več ljudi.
Dim po izraelskem napadu na Libanon v katerem je bilo ubitih več ljudi. FOTO: Kawnat Haju/AFP
Dim po izraelskem napadu na Libanon v katerem je bilo ubitih več ljudi. FOTO: Kawnat Haju/AFP
STA
1. 8. 2024 | 23:14
1. 8. 2024 | 23:14
1:57

Hezbolah je sporočil, da je danes izstrelil več deset raket na sever Izraela kot odgovor na smrtonosni izraelski napad na jugu Libanona. Gre za prvi napad te skupine po tistem, ko je Izrael v začetku tedna ubil njenega vodjo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Šiitsko gibanje Hezbolah, ki ga podpira Iran, je v izjavi sporočilo, da so »izstrelili več deset raket katjuša ... kot odgovor na napad izraelskega sovražnika na južni kraj Shama, v katerem je bilo ubitih več civilistov«.

Izraelska vojska je sporočila, da so kmalu po raketnem obstreljevanju »zadeli Hezbolahovo lansirno napravo, iz katere so bili izstreljeni projektili«.

Libanonsko ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da so bili v izraelskem napadu na jugu države, kjer od začetka vojne v Gazi oktobra skoraj vsak dan potekajo spopadi Hezbolaha in Izraela, ubiti štirje Sirci. Ministrstvo je sporočilo, da se bo število žrtev morda povečalo, ko bodo opravljeni testi DNK. V napadu je bilo ranjenih tudi pet libanonskih državljanov, poroča AFP.

Pod ruševinami stavbe v Bejrutu, ki je bila v torek zvečer tarča izraelskega napada, so v sredo našli truplo enega najvišjih poveljnikov libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah Fuada Šukra, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil vir blizu Hezbolaha. Število žrtev napada je medtem po podatkih libanonskega ministrstva za zdravje naraslo na pet.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine