Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Slovenija v petek brez Boruta Mačkovška

Naš reprezentant bo zaradi težav s kolenom izpustil tekmo z Japonsko, zamenjal ga bo Nik Henigman.
Borut Mačkovšek je med udarnimi aduti naše izbrane vrste. FOTO: Aris Messinis/AFP
Borut Mačkovšek je med udarnimi aduti naše izbrane vrste. FOTO: Aris Messinis/AFP
Š. R.
1. 8. 2024 | 22:32
1. 8. 2024 | 22:32
1:36

Po odličnih predstavah proti Hrvaški in Švedski bodo slovenski rokometaši v petek ob 19. uri v četrtem olimpijskem nastopu lovili tretjo zmago. Japoncem pa se bodo zoperstavili brez izredno pomembnega člena ekipe Boruta Mačkovška, ki je poškodovan.

Visokorasli levi zunanji rokometaš, ki je poleg napadalnega učinka tudi nepogrešljiv člen v sredini obrambe, bo moral dvoboj proti azijskim prvakom izpustiti zaradi težav s kolenom. Po treh tekmah v šestih dneh, na katerih je dosegel 11 golov, se je pojavila oteklina, ki mu onemogoča normalno igranje.

Namesto Mačkovška bo mesto v 14-članski postavi Slovenije proti Japoncem prevzel Nik Henigman, v Parizu je nastopil že na uvodni tekmi. Proti Španiji je zamenjal krožnega napadalca Mateja Gabra, ki se je medtem že vrnil na igrišče in pomagal slovenski vrsti do že omenjenih izjemnih zmag.

Fizioterapevtska služba slovenske reprezentance bo vložila vse napore, da s terapijami čim prej odpravi težave slovenskega reprezentanta. Ta se bo lahko v postavo vrnil takoj, ko mu bo to dopuščalo zdravstveno stanje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine