Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Srbija bo kupila francoska vojaška letala, Parizu pa ponuja litij

Nad visokim gostom so v Srbiji­ navdušeni, francoski mediji pa Macronu očitajo beg pred notranjepolitično krizo.
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je francoskega kolega Emmanuela Macrona sprejel na beograjskem letališču Nikola Tesla.

FOTO: Oliver Bunic/AFP
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je francoskega kolega Emmanuela Macrona sprejel na beograjskem letališču Nikola Tesla. FOTO: Oliver Bunic/AFP
30. 8. 2024 | 05:00
30. 8. 2024 | 10:09
4:50

V nadaljevanju preberite:

Evropska unija in njene članice potrebujejo močno in demokratično Srbijo pod njihovim okriljem, prav tako Srbija potrebuje močno in suvereno EU, da brani­ njene interese ob spoštovanju njene identitete. Tako je pred prihodom v Srbijo v avtorskem besedilu zapisal francoski predsednik Emmanuel Macron. Dvodnevni obisk, ki se bo danes končal v Novem Sadu, naj bi poglobil odnose med državama. Nad visokim gostom so v Srbiji­ navdušeni, francoski mediji pa očitajo Macronu beg pred notranjepolitično krizo.

Včeraj popoldne je na dvodnevni obisk v Srbijo prispel francoski predsednik Emmanuel Macron. Obisk se dogaja v kritičnem trenutku tako za gosta kot za gostitelja, srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Medtem ko je Francija sredi politične krize, ko še išče novega predsednika vlade in njene člane, se Vučić otepa serije protestov okoljevarstvenih nevladnih skupin, razburjenih zaradi vladnih načrtov za začetek izkopavanja litija, ki mu zaradi velikega povpraševanja in uporabnosti v baterijah za električna vozila rečejo tudi belo zlato.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine