Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Evropski poslanci bi se morali osvoboditi sistema uslug

Evropski poslanec Niklas Nienaß za Delo o sponzoriranih potovanjih in nesprejemljivi praksi, da tuje države, tudi diktature, parlamentarcem plačujejo obiske.
Tretje države ne bi več smele plačevati stroškov poti, darila poslancem pa morajo biti prijavljena, pravi Niklas Nienaß. FOTO: Mathieu Cugnot
Tretje države ne bi več smele plačevati stroškov poti, darila poslancem pa morajo biti prijavljena, pravi Niklas Nienaß. FOTO: Mathieu Cugnot
25. 1. 2023 | 05:00
8:22

V nadaljevanju preberite:

V zadnjih tednih so se razkrile še druge kočljive prakse parlamentarcev, denimo potovanja, ki jih (delno) plačajo tretje strani: države, podjetja, organizacije. Niti predsednica evropskega parlamenta Roberta Metsola, ki si je za cilj zadala čiščenje Avgijevega hleva, ni izjema. V Burgundiji jo je, skupaj z možem, v razkošnem hotelu gostila vinska bratovščina. Tega v nasprotju s pravili ni prijavila.

»Evropski parlament je v zadnjih letih z dobrim delom v času pandemije in med vojno v Ukrajini pridobil veliko zaupanja državljanov. Zadeve, kot je afera Katar, so močno omajale zaupanje v institucijo in celotno evropsko politiko,« je v pogovoru za Delo opozoril evropski poslanec Zelenih Niklas Nienaß. Kritičen je tudi do potovanja evropskega poslanca iz Slovenija Franca Bogoviča v Azerbajdžan, saj mu je tamkajšnji režim plačal tri nočitve.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine