Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Dolge lovke bruseljske hobotnice

Kaj vse je v ozadju podkupovanja, povezanega z evropskim parlamentom, še ostaja uganka.
Nekdanja podpredsednica evropskega parlamenta Eva Kaili je na včerajšnjem zaslišanju zatrdila, da je nedolžna. Foto Reuters
Nekdanja podpredsednica evropskega parlamenta Eva Kaili je na včerajšnjem zaslišanju zatrdila, da je nedolžna. Foto Reuters
22. 12. 2022 | 19:30
22. 12. 2022 | 19:31
5:25

V nadaljevanju preberite:

Dva tedna po začetku velikega korupcijskega škandala, povezanega z evropskim parlamentom, se pred belgijskimi organi nadaljujejo postopki. Razsežnosti škandala, ki načenja verodostojnost evropskih institucij, so zavite v tančico skrivnosti.

Ni tudi jasno, kaj vse bi lahko bilo v ozadju podkupovanja. Katar je bil gotovo zainteresiran za loščenje svoje podobe pred nogometnim svetovnim prvenstvom, predvsem zaradi pravic delavcev. Poleg tega je v fazi sprejemanja letalski sporazum med EU in Katarjem.

Kakšen nauk bodo potegnili? Ni se mogoče izogniti občutku, da so v evropskem parlamentu in njegovih skupinah prej takšne očitke raje pometli pod preprogo. Tudi evropska komisija ni brez madeža. Nekdanji evropski komisar za notranje zadeve, Grk Dimitris Avramopulos iz desnosredinske EPP, se je angažiral v Panzerijevi organizaciji in lani prejel 60.000 evrov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine