Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Dvajset strelov je izzvalo dvajset milijonov vprašanj

Kaj je 14-letnika napeljalo k zločinu? Je tega kriva družba, je za to odgovorno politično vodstvo ali starši in kam naprej s te krvave točke?
Osnovna šola Vladislava Ribnikarja velja za najelitnejšo šolo v Beogradu. FOTO: Cropix 
Osnovna šola Vladislava Ribnikarja velja za najelitnejšo šolo v Beogradu. FOTO: Cropix 
3. 5. 2023 | 17:46
9. 5. 2023 | 16:08
10:07

V nadaljevanju preberite:

»Na prvi pogled se je zdelo, da se je Srbija spremenila v Ameriko,« mi je dejala Beograjčanka, ki je svojčas obiskovala osnovno šolo Vladislava Ribnikarja. »A ko bolje razmislimo, je očitno, da to nima nikakršne zveze z Ameriko. To, kar smo danes videli, je Vučićeva Srbija!«

Pogovarjali sva se neposredno po tem, ko je danes zjutraj še ne 14-letni učenec te osnovne šole vstopil v poslopje s pištolo v roki in nahrbtnikom na ramenih ter se napotil proti učilnici, v kateri je imela pouk profesorica zgodovine. Varnostnik Dragan Vlahović ga je poskusil ustaviti. Imel je veliko izkušenj pri delu z učenci, predvsem pa jih je imel zelo rad in mu običajno ni bilo težko rešiti sporov med otroki ter hitro ponovno vzpostaviti red.

Tokrat je bilo drugače. Deček je ustrelil in ga ubil, takoj nato na hodniku sprožil še tri strele, planil v učilnico, ker je potekal pouk zgodovine, in še naprej streljal. Najprej iz enega šaržerja, nato iz drugega. Imel je tri. Izstrelili je najmanj dvajset nabojev. Osem učencev je bilo ubitih. Šest je bilo ranjenih. Ranjena je bila tudi profesorica, ki je bila, kot se je kmalu izvedelo, njegova glavna tarča.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine