Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Bruselj in London nazaj za pogajalsko mizo

Britanska stran je nadaljevanje pogajanj od konca prejšnjega tedna pogojevala s tem, da EU pokaže pripravljenost na kompromise.
Michel Barnier je znova dobrodošel v Londonu. Foto: Olivier Hoslet/Afp
Michel Barnier je znova dobrodošel v Londonu. Foto: Olivier Hoslet/Afp
21. 10. 2020 | 22:12
21. 10. 2020 | 22:17
1:31
Glavni pogajalec evropske komisije za prihodnje odnose z Združenim kraljestvom Michel Barnier se bo že kmalu vrnil v London, potem ko je britanska vlada potrdila, da je Evropska unija izpolnila vse njene pogoje za nadaljevanje trgovinskih pogajanj, ki so se prejšnji teden znašla na robu propada.

Predstavniki vlade Borisa Johnsona so danes, zatem ko sta se po telefonu znova slišala Barnier in britanski pogajalec David Frost, sporočili, da je vse nared za nadaljevanje pogajanj z EU. London je vrnitev za pogajalsko mizo od konca prejšnjega tedna pogojeval s tem, da EU pokaže jasno pripravljenost na kompromise in da se strani začneta pogovarjati tudi o vsebini dejanskega dogovora in ne zgolj o nerešenih vprašanjih.

image_alt
Moč skrbno izbranih besed


Britanska stran je zdaj prepričana, da je EU pripravljena na intenzivne pogovore in na čimprejšnji konec pogajanj. Za sklenitev trgovinskega dogovora imajo evropski in britanski pogajalci po ocenah analitikov časa manj kot mesec dni. Neuspeh bi pomenil, da bi med EU in njeno nekdanjo članico po koncu prehodnega obdobja, ki se izteče 31. decembra letos, nastale znatne trgovinske ovire.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine