Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Zaradi grmenja podivjal pes in pogrizel lastnika

V tem tednu bo verjetnost ploh in neviht predvidoma najmanjša v torek in v sredo.
Nedelja je spet minila v znamenju krajevnih neurij. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Nedelja je spet minila v znamenju krajevnih neurij. FOTO: Getty Images/Istockphoto
S. S.
23. 7. 2018 | 07:26
23. 7. 2018 | 09:41
3:28
Nedelja je bila precej pestra za gasilce, saj je meteorna voda zalivala objekte, preglavice je povzročal tudi veter, ki je ruval drevesa in odkrival strehe. 

Med naseljema Sromlje in Curnovec v občini Brežice je včeraj popoldne zaradi udara strele zagorelo ostrešje lesenega počitniškega objekta. Posredovali so gasilci PGD Sromlje in PGD Dečno selo, ki so požar pogasili, a ogenj je objekt v velikosti približno 50 kvadratnih metrov uničil, v njem pa je zgorelo tudi nekaj priročnega orodja in preostalih pripomočkov, so v poročilu sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Bližnji zidan objekt je gasilcem uspelo ubraniti pred plameni. 

Zaradi strel in grmenja je na Večni poti v Ljubljani podivjal pes, ki je skrbnika pogrizel po rokah. Obveščene so bile vse pristojne službe, skrbnik pa je sam poiskal zdravniško pomoč.



Na Gorenjskem je težave povzročal veter, ki je v Retečah in Godešiču v občini Škofja Loka podrl nekaj dreves in odkril strehe več stanovanjskih objektov. V Retečah je drevo padlo na streho, v Godešiču prav tako ter tudi na osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka, PGD Trata, PGD Rateče-Gorenja vas in PGD Godešič. Odstranili so drevesa in pokrili razkrite strehe. Na cesti Savska Loka v Kranju pa je veter podrl drevo čez tovorno vozilo in cesto. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničnim posegom odstranili drevo in počistili cesto.

Precej dela so imeli tudi gasilci na ljubljanskem območju. V Stanežičah so gasilci PGD Stanežiče-Dvor iz stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo, gasilci PGD Vižmarje-Brod pa so vodo črpali iz hiše na Taborski cesti v Ljubljani, v križišču Brodske ceste in Smerdujeve ulice pa so razžagali in odstranili drevo, ki se je ob neurju podrlo čez cesto. Na Medenski cesti v Ljubljani so posredovali gasilci GB Ljubljana, ki so odstranili podrto drevo, ki je padlo zaradi neurja, in tako sprostili dve dovozni poti.

V naselju Velika Polana na murskosoboškem območju pa so gasilci PGD Velika Polana izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih hiš in iz kletnih prostorov OŠ Velika Polana.


​Kako kaže?


Danes dopoldne bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo tudi deževalo. Nekaj več sonca bo na Primorskem. Zapihal bo severni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Popoldne se bo delno zjasnilo, še bodo mogoče posamezne krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija, so zapisali pri agenciji za okolje. ​Jutri bo delno jasno. Popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo še pihal severni veter, na Primorskem šibka burja. V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte, ki bodo v četrtek nekoliko pogostejše.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine