Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Za vrati SD nemir zaradi občin in ministra

Koalicija: S terena na stranko Tanje Fajon pritiskajo zaradi financiranja občin. SD in Levica pred preizkusom načelnosti ob morebitnem glasovanju o Koritniku.
V SD, na katero pritiskajo s terena, pričakujejo dogovor glede povprečnine; če ga ne bo, jo bodo skušali popravljati sami. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V SD, na katero pritiskajo s terena, pričakujejo dogovor glede povprečnine; če ga ne bo, jo bodo skušali popravljati sami. FOTO: Voranc Vogel/Delo
17. 10. 2023 | 05:00
17. 10. 2023 | 16:42
5:28

V nadaljevanju preberite:

Ena od front predsednika vlade in njegove ekipe se pred sprejetjem proračunskih dokumentov za prihodnji dve leti bije tudi glede višine povprečnine. Ta finančni vir občin je s političnega vidika v koaliciji pomemben predvsem za SD, ki je na zadnjih lokalnih volitvah dobila 14 županov, velenjski Peter Dermol pa je tudi predsednik združenja županov mestnih občin. Levica župana nima, Gibanje Svoboda pa je od 51 predlaganih kandidatov dobilo le tri. Finančni minister Klemen Boštjančič v pogajanjih o povprečnini na mizo prinesel tudi predlog, da bi občine delili na tri kategorije.

Pred SD in tudi Levico, ki sta v času tretje vlade Janeza Janše glasno opozarjali na pomembnost pravne države, pa je na vidiku preizkus načelnosti, če bo Robert Golob v parlament res poslal kandidaturo Boštjana Koritnika, nekdanjega ministra za javno upravo, ki je sodeloval pri blokadi imenovanja evropskih delegiranih tožilcev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine