Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlado pozivajo k ohranitvi cene elektrike po nižji tarifi

Po vladnem odloku je cena za nižjo postavko le tretjino nižja od cene za višjo postavko in le 17 odstotkov nižja od cene za enotno tarifno postavko.
Dobrih praks ne gre ukinjati. FOTO: Tomi Lombar
Dobrih praks ne gre ukinjati. FOTO: Tomi Lombar
STA
3. 10. 2022 | 13:50
0:27

Razlika v ceni električne energije se med višjo in nižjo tarifno postavko po navedbah Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) zmanjšuje. Zato vlado pozivajo, da v največji možni meri ohrani cenovno politiko, da manjša tarifa ne bo izginila, so danes sporočili.

»V ZPS pozdravljamo vladne ukrepe za pomoč potrošnikom na področju energentov. A hkrati vlado opozarjamo, da manjša tarifa ne sme izginiti,« so zapisali.

image_alt
Trajnostni način prebivanja

Kot so pojasnili, se razlika v ceni obeh tarif zmanjšuje. Po vladnem odloku je cena za nižjo postavko le 30 odstotkov nižja od cene za višjo postavko in le 17 odstotkov nižja od cene za enotno tarifno postavko, so dejali in navedli, da je bila pred šestimi leti razlika več kot 40-odstotna.

»Različne tarife delujejo spodbudno, saj usmerjajo gospodinjstva, da manj energije porabijo v času konic, več pa ponoči in ob koncih tedna, ko je omrežje manj obremenjeno. Tak ukrep je dober in trajnostno naravnan, številna gospodinjstva ga s pridom uporabljajo. Dobrih praks ne gre ukinjati, čeprav začasno v času krize, saj obstaja nevarnost, da jih bomo izgubili za vedno,« so ocenili.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine