Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Beli Krajini v šestih urah od minusa do več kot 20 stopinj Celzija

Po zelo toplem obdobju sledi vsaj nekaj dni spremenljivega vremena.
Ob Kolpi. FOTO: Helena Kocmur
Ob Kolpi. FOTO: Helena Kocmur
S. S.
28. 2. 2019 | 13:50
28. 2. 2019 | 14:50
2:12
Marsikje v vzhodni Sloveniji se je že ogrelo nad 20 stopinj Celzija. Otoplitev je bila najbolj izrazita v Beli krajini, kjer se je v šestih urah segrelo za 25 stopinj, in sicer z jutranjih temperatur, ki so bile pod ničlo, do dnevnih, ko termometri kažejo več kot 20 stopinj Celzija.



Takšen temperaturni razpon februarja ni nič nenavadnega, je pojasnil dežurni prognostik na Agenciji za okolje Andrej Velkavrh. Februarske noči, ki so po številu ur še vedno precej dolge, so lahko še zelo hladne, čez dan pa je sonce lahko že kar močno, sploh če gre za jasen dan. Ko ni snega, pa se tla še hitreje segrejejo in tako nastanejo veliki razponi med jutranjo in dnevno temperaturo, je razložil.



Vsekakor pa so trenutne temperature nadpovprečne. Če bo padel kakšen rekord po preteku polovice dneva, Velkavrh ni mogel napovedati. »Ni nemogoče. Morda bi se lahko kje dvignile temperature na okoli 23 oziroma 24 stopinj Celzija,« je povedal.

»A to toplo obdobje se z današnjim dnem za vsaj deset dni tudi končuje,« je nadaljeval. V prihodnjih dneh bo bolj sprejemljivo vreme, temperature pa bodo čez dan okoli deset do 15 stopinj Celzija, morda ponekod 16 ali 17, je pojasnil.

Po nižinah snega v naslednjih desetih dneh ni videti, a to še ne pomeni, da je zima že pomahala v slovo. Velkavrh je spomnil, da lahko marca, pa tudi še aprila, nastopi zmrzal in zapade sneg.  

​Da v tej zimi ne bo več snega, se te dni trudijo trudijo tudi pustne šeme. Nekaj zanimivih podatkov o pustu. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine