Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ursula von der Leyen predvidoma v sredo na obisku v Sloveniji

Predsednica evropske komisije naj bi si ogledala posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele državo.
Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je Slovenijo nazadnje obiskala pred letom dni. FOTO: Johanna Geron/Reuters
Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je Slovenijo nazadnje obiskala pred letom dni. FOTO: Johanna Geron/Reuters
7. 8. 2023 | 12:14
7. 8. 2023 | 13:38
1:18

Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen bo predvidoma v sredo obiskala Slovenijo, kjer naj bi si ogledala posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele državo. Njen obisk so za Delo potrdili na predstavništvu evropske komisije v Sloveniji.

Podrobnosti programa za zdaj niso jasne. Ursula von der Leyen se je na poplave odzvala že v soboto, ko je na družbenih omrežjih izrazila pretresenost nad uničenjem, ki ga je povzročila povodenj, in napovedala podporo Evropske unije.

Vodjo izvršnega organa Evropske unije bo na obisku spremljal tudi evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič, smo izvedeli neuradno. Lenarčič je v Slovenijo dopotoval že v soboto.

Štiriinšestdesetletna Nemka se je na obisku v Sloveniji nazadnje mudila konec avgusta lani, ko se je udeležila blejskega strateškega foruma.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine