Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Ureditev dolgotrajne oskrbe je odgovornost družbe

Na osnutek dolgo pričakovanega zakona več pripomb, o katerih smo se pogovarjali s pristojnimi na ministrstvu za zdravje.
Stabilno financiranje je ključno za dolgoročno stabilnost sistema dolgotrajne oskrbe, zato predlagajo, da se to uredi v posebnem zakonu. FOTO: Jure Eržen/Delo
Stabilno financiranje je ključno za dolgoročno stabilnost sistema dolgotrajne oskrbe, zato predlagajo, da se to uredi v posebnem zakonu. FOTO: Jure Eržen/Delo
2. 8. 2021 | 09:24
2. 8. 2021 | 09:33
14:07

V nadaljevanju preberite:


Predvidoma v začetku jeseni bodo poslanci obravnavali nov predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, ki so ga pripravili na ministrstvu za zdravje. Kljub temu da je večina deležnikov težko čakala osnutek zakona, s katerim bi končno sistemsko uredili področje, ki zadeva vsak dan več ljudi, pa je nanj kar precej pripomb. Na vprašanja o najpogostejših v javnosti izraženih zadržkih sta odgovarjala Klavdija Kobal Straus, vodja sektorja za dolgotrajno oskrbo, in Bogdan Tušar, v. d. direktorja direktorata za razvoj zdravstvenega sistema na ministrstvu za zdravje.
Kako bo zagotovljeno, da bo vstopna točka res enaka za vse potencialne uporabnike? Kako nasloviti problem kadrovskega primanjkljaja, s katerimi se že danes soočajo institucije? Zakaj se že zdaj, ob sprejemanju zakona, ne uvede nov steber obveznega zavarovanja?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine