Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Topliška kandidata sta podala ugovore

V občini Šmarješke Toplice občinsko volilno komisijo čaka precej dela.
Predsednik občinske volilne komisije Fredi Bančov je potrdil prejem treh pisnih ugovorov. FOTO: Arhiv Delo
Predsednik občinske volilne komisije Fredi Bančov je potrdil prejem treh pisnih ugovorov. FOTO: Arhiv Delo
4. 12. 2018 | 11:55
4. 12. 2018 | 13:02
1:56
Šmarješke Toplice – Kandidata za župana v topliški občini Bernardka Krnc in Marjan Hribar, ki sta na volitvah prejela enako število glasov, sta včeraj do 24. ure podala pisne ugovore na domnevne kršitve poteka volitev na nekaterih voliščih.

Predsednik občinske volilne komisije Fredi Bančov je potrdil prejem treh pisnih ugovorov, vendar javnosti ni razkril, na kaj se ti konkretno nanašajo, ker jih komisija še ni obravnavala. Povedal je, da morajo skladno s pristojno zakonodajo najkasneje štiri dni po izvedenih volitvah, torej do četrtka, ugovore obravnavati in sprejeti odločitev. Na vprašanje Dela, ali namerava komisija znova pregledati in prešteti vse glasovnice, je Bančov odgovoril, da ne more nič reči, ker ugovorov še ni prebral.

Hribar je za Delo povedal, da se njegova ugovora, ki ju je osebno posredoval občinski volilni komisiji, nanašata na nepravilnosti, ki jih je zasledil na volišču v Beli Cerkvi in na volišču v Orešju. Krnčeva je bila za nas nedosegljiva.

K morebitnemu ponovnemu štetju glasovnic mora občinska volilna komisija povabiti predstavnike kandidatov oziroma list, ki jih ugovor zadeva. Štetje glasovnic opravi volilni odbor z volišča, za katero je vložen ugovor, pri štetju so navzoči člani občinske volilne komisije.

Na nedeljskih županskih volitvah sta oba županska kandidata prejela po 1016 glasov. To se je v zgodovini županskih volitvah v naši državi zgodilo prvič. Če bo ostalo pri neodločenem rezultatu, bo o županji ali županu, ki bo to dolenjsko občino vodil v prihodnjih štirih letih, odločal žreb.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine