Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Strele netile udare, toča naredila veliko škode

Neurja, ki so se v sredo popoldne in zvečer razbesnela nad Slovenijo, so povzročila nemalo nevšečnosti.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
T. V.
3. 5. 2018 | 07:06
3. 5. 2018 | 15:49
4:17
Neurja so divjala predvsem na vzhodu in jugu ter v osrednjem delu države, kjer so zaznali številne udare strel. Malo pred pol deseto uro zvečer je na Partizanski cesti v Rogaški Slatini strela udarila v gospodarsko poslopje in zanetila ogenj, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci so domačim pomagali rešiti živino in delovne stroje iz poslopja ter omejili ogenj, da se ni razširil na stanovanjsko hišo, in ga pogasili. Poškodovanih ni bilo, gospodarsko poslopje pa je zgorelo v celoti.






Malo po 20. uri pa je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta v naselju Radovci v občini Grad. Začetni požar je že začel gasiti lastnik hiše, nato so posredovali gasilci, ki so dokončno pogasili in pregledali ostrešje s termovizijsko kamero. Kmalu po 19. uri pa je v kraju Kupšinci zaradi udara strehe začelo goreti ostrešje stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci.
 

Voda zalivala objekte


Težave je povzročala tudi meteorna voda, ki je zalivala objekte v občinah Beltinci, Puconci in Turnišče. V kraju Pušča je meteorna voda zalila 12 objektov, v Murski Soboti pa 11 objektov. V kraju Gomilice je močen dež poškodoval streho in poplavil stanovanjsko hišo. Gasilci so pokrili streho in prečrpali vodo. 

Po strehah in pridelkih je klestila tudi toča. V Dobrovniku je toča poškodovala streho šestih hiš, ki so jih gasilci nato prekrili s folijo. 

Zaradi besnenja narave je v Ljutomeru po 21. uri brez elektrike ostalo 516 odjemalcev, v občini Lendava pa 2087, še poroča uprava za zaščito in reševanje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine