Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Stranke načrtujejo finančno skromne kampanje

Glede na pomembnost referenduma za prihodnost države so stranke vsebinsko slabo pripravljene na kampanjo, ki se začne v petek.
Kampanja pred posvetovalnim referendumom o zagotavljanju stabilne oskrbe z nizkoogljično električno energijo se bo začela v petek, politične stranke pa nanjo še niso pripravljene. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Kampanja pred posvetovalnim referendumom o zagotavljanju stabilne oskrbe z nizkoogljično električno energijo se bo začela v petek, politične stranke pa nanjo še niso pripravljene. FOTO: Voranc Vogel/Delo
21. 10. 2024 | 05:00
6:15

V nadaljevanju preberite:

Kljub temu da prepričevanje javnosti glede projekta Jek 2 intenzivno poteka že kar nekaj časa, se kampanja pred posvetovalnim referendumom o zagotavljanju stabilne oskrbe z nizkoogljično električno energijo začenja šele v petek. Politične stranke nanjo še niso pripravljene, finančni vložki strank pa bodo nizki oziroma minimalni.

Čeprav so v stranki SDS že pohiteli in prijavili referendumsko kampanjo, pa o njeni vsebini na organih stranke niso govorili, niti o tem, koliko denarja bodo namenili zanjo. Bolj zgovorni so v Novi Sloveniji, kjer bodo v kampanji nastopili na strani zagovornikov jedrske energije, s katero ima Slovenija dolgoletne dobre izkušnje. Kako naprej s projektom Jek 2, pa da je odvisno od ekonomske vzdržnosti projekta, zato v nadaljevanju zagovarjajo tudi drugi referendum.

Podobno je tudi stališče stranke Gibanje Svoboda, kjer za leto 2027 napovedujejo drugi referendum o gradnji Jeka 2. Sicer pa je iz največje vladne stranke mogoče slišati, da se velika večina poslancev Svobode doslej ni ukvarjala s projektom Jek 2. Zato se med poslanci Svobode pojavljajo kritike na račun Danijela Levičarja, državnega sekretarja za nacionalni jedrski program, češ da se »zgodba okoli Jeka 2 ne vrti v pravo smer«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine