Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Slovensko ministrstvo državljanom svetuje, naj zapustijo Iran

Zunanje ministrstvo je obsodilo napade in opozorilo, da lahko nadaljnje zaostrovanje razmer v regiji vodi v uničenje in katastrofo.
Slovenija je že kmalu po napadu obsodila zaostrovanje konflikta na Bližnjem vzhodu. FOTO: Menahem Kahana/AFP
Slovenija je že kmalu po napadu obsodila zaostrovanje konflikta na Bližnjem vzhodu. FOTO: Menahem Kahana/AFP
STA
2. 10. 2024 | 13:17
2. 10. 2024 | 13:28
2:14

V luči zaostrovanja razmer na Bližnjem vzhodu, kjer je v torek Iran izvedel raketni napad na Izrael, je danes slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve državljanom svetovalo, da v lastni organizaciji zapustijo Iran na varen način. Prav tako odsvetuje vsa potovanja v Iran, piše na spletni strani ministrstva.

image_alt
V OZN pohvale Sloveniji, doma kritika Golobove teatralnosti

»Zaradi zaostrovanja napetosti v regiji in povečane nevarnosti izbruha oboroženih spopadov slovenskim državljanom, ki se nahajajo v Iranu, svetujemo, da v lastni organizaciji zapustijo državo na varen način,« je na omrežju X zapisalo ministrstvo.

Poziv ministrstva prihaja po tem, ko je Iran ponoči po poročanju lokalnih medijev proti Izraelu izstrelil 200 raket, pri čemer je po navedbah iranske revolucionarne garde 90 odstotkov raket doseglo svoje cilje. Izraelska vojska medtem trdi, da je Iran na njeno ozemlje izstrelil približno 180 raket, ki so bile večinoma prestrežene, tudi s pomočjo ZDA in Velike Britanije.

Slovenija je že kmalu po napadu obsodila zaostrovanje konflikta na Bližnjem vzhodu. »V regiji smo priče zaostrovanju namesto deeskalaciji. Novim napadom namesto prekinitvi ognja. Potrebujemo prekinitev ognja in zadržanost z vseh strani,« je na omrežju X zapisala zunanja ministrica Tanja Fajon.

Zunanje ministrstvo je medtem prav tako obsodilo napade in opozorilo, da lahko nadaljnje zaostrovanje razmer v regiji vodi v uničenje in katastrofo. »Za zaščito civilistov je nujno in ključno vzpostaviti premirje. Ponovno pozivamo vse vpletene strani k zadržanosti,« je še dodalo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine