Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

V OZN pohvale Sloveniji, doma kritika Golobove teatralnosti

Glavna tema slovenskega predsedovanja, voditeljstvo za mir, je bila ustrezno izbrana, predsednik vlade nastopal tudi za domačo javnost.
Slovensko delegacijo na razpravi v varnostnem svetu je vodil predsednik vlade Robert Golob. FOTO: Daniel Novaković/STA
Slovensko delegacijo na razpravi v varnostnem svetu je vodil predsednik vlade Robert Golob. FOTO: Daniel Novaković/STA
1. 10. 2024 | 20:02
1. 10. 2024 | 20:26
5:31

V nadaljevanju preberite:

Slovenija je v ponedeljek sklenila svoje tretje enomesečno predsedovanje varnostnemu svetu OZN. Vlada si je za predsedovanje podelila odlično oceno, iz mednarodne skupnosti prihajajo pozitivne ocene, slovensko opozicijo pa je na noge spravil govor predsednika vlade Roberta Goloba ne generalni skupščini OZN, kjer je po njihovem nedopustno enostransko podprl Palestince.

»Tema predsedovanja je bila dobro izbrana. Menim, da so mnoge pohvale, ki smo jih dobili, povsem zaslužene. Ne smemo pa zdaj tega precenjevati, da smo s tem dogodkom ustvarili popolnoma nove razmere v kriznih situacijah,« je slovensko predsedovanje ocenil predsednik kluba nekdanjih veleposlanikov Ivo Vajgl.

Molk opozicije pri ocenah predsedovanja je bil po njegovem pričakovan, prav tako ostre kritike Golobovega nagovora generalne skupščine OZN, ki je na desnem političnem polu zasenčil predsedovanje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine